Hírek

Az Ipoly folyó képezi Szlovákia és Magyarország természeti határát Dél-Szlovákia jelentős részén. Még 2012-ben aláírta az akkori szlovák és magyar kormány azt a megállapodást, mely a közös államhatáron átvezető közutak forgalmi jellegét határozza meg. Ez a kormányközi szerződés is hozzájárul a közlekedés fejlesztéséhez, új munkahelyek kialakításához és a gazdaság fellendítéséhez a déli régiókban.

2016. 07. 25.

A kormány nemzetiségekért felelős kormánybiztosát április 13-án nevezte ki a kabinet. Bukovszky László korábban osztályvezetőként működött a kisebbségekért felelős kormányalelnök, Rudolf Chmel és A. Nagy László kormánybiztos idején, így jól ismeri a hivatal feladatait és mozgásterét.

2016. 07. 23.

Kezdeti működésemet elsősorban a nyitott ajtók politikája jellemezte. Tárgyaltam a civil szerveztetek képviselőivel, oktatási intézményekkel, valamint az egyszerű emberekkel egész Szlovákia területén.

2016. 07. 21.

Az oktatási minisztérium államtitkáraként eltöltött első száz nap nagyon komoly feladatot jelentett számomra, mivel az új vezetőség nagyon erős sajtó és közéleti nyomás alá került, mely már a választás előtt kialakult. Már az első pillanattól kezdve egyértelmű volt a cél: javítani az oktatási környezeten, és a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulni az oktatás minőségének javításához.

2016. 07. 18.