Legfrissebb hírek

Béla Bugár počas rozhovoru pre TASR

Szlovákia ma emlékezik meg a NATO-ba való belépése 11. évfordulójáról. 1999-ben, mikor a Visegrádi Négyes többi állama a NATO tagja lett, Szlovákia a körön kívül rekedt. Bugár Béla szerint nem lenne szabad megfeledkeznünk arról, milyen érzés volt másodrendű állam polgárának lenni.

A Híd Országos Tanácsa ma elfogadta a jövő évi parlamenti választásokkal kapcsolatos nyilatkozatát. A Sieť és a KDH pártokkal való együttműködést egy jó alternatívának tekinti a jelenlegi kormánypárttal szemben.

Az Országos Tanács szombati ülése előtt több polgármester lépett be a Hídba.

Zsolt Simon, podpredseda strany Most-Híd

Az Európai Bizottság eljárást indít Szlovákiával szemben a mezőgazdasági telkekre vonatkozó befektetési korlátozások előírásainak megszegése ügyében. A Smer által tavaly májusban elfogadott törvénnyel kapcsolatban az Alkotmánybíróság a mai napig nem hozott döntést.

Amennyiben most kerülne sor a parlamenti választásokra, a Hídra a szavazók 8%-a szavazna, derül ki a Polis közvélemény-kutató felméréséből

Ösztöndíjjal támogatják a magyar diákokat.

A fővárosi önkormányzat Hidas képviselői a mai ülésen a költségvetési programpont besorolása érdekében szavaztak. A javaslatot azonban kevés képviselő támogatta, pontosabban egy szavazat hiányzott – 22/23.

Jana Dubovcová ombudsman jelentése megerősítette azt a tényt, hogy a kormány nem foglalkozik a szeniorok valós gondjaival. Bugár Béla elmondása szerint a Híd készen áll mindent megtenni a jelenlegi helyzet orvosolása érdekében.

Ivan Švejna

Fico kormánya félrevezeti a polgárokat. A Smer a minimálnyugdíjjal az alacsony bevételű csoportokat akarja hátrányos helyzetbe juttatni.

Gábor Gál

A Híd képviselői támogatták a galántai és dunaszerdahelyi kórház eladásáról szóló határozatot, de csak egy feltétellel: ha Nagyszombat megye elnöke, Mikuš és alelnöke, Berényi aláírják a Svet Zdravia kórházszövetséggel kötött szerződést, miszerint nem szüntetnek meg semmilyen kórházi osztályt. Úgy, ahogy ezt a bizottságok közös ülésén a Svet Zdravia képviselői megígérték.

Oldalak