Legfrissebb hírek

Vörös Péter

Vörös Péter, a Híd parlamenti képviselője, a parlament szociális bizottságának tagja szerint a kormánypárt szociális érzékenysége paradox módon éppen olyanok esetében mond csődöt, akik leginkább rászorulnak az állam segítségére.

Lucia Žitňanská

A jóváhagyott törvény nem egyezik a parlament határozatával, amelyet a Smer képviselőinek többsége is jóváhagyott, ugyanis a közbeszerzéseken kívül eső területeken nem korlátozza az az offshore cégek az állammal való kereskedését. Az egész folyamat kiváltója az elhíresült CT-beszerzés volt.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

A Híd parlamenti képviselője, Érsek Árpád a dunaszerdahelyi sportgimnázium nevében írt nyílt levelet Juraj Draxler oktatásügyi miniszternek, amelyben az idegen nyelvek oktatására szánt óraszámok ügyében kérte a tárcavezető együttműködését.

Burdiga Pavol (Híd) és Peter Marko, az R2-es gyorsforgalmi út kiépítésének megállítása elleni petíció kezdeményezői ma a kormányhivatalban leadták a 9 631 polgár által aláírt petíciót. Az aláírásokat 12 hét alatt sikerült összegyűjteni.

Lucia Žitňanská

Lucia Žitňanská, a Híd alelnöke újabb módosító javaslatot terjeszt elő a körbeszerzési törvénnyel kapcsolatban, amely kibővíti az offshore cégekre vonatkozó korlátozásokat, valamint hamis információk megadása esetében szankciókat vezet be.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője az oktatási törvényhez beterjesztett módosító javaslatával elérte, hogy még ne lépjen hatályba az a rendelet, amely szabályozza az alapiskolák diákjainak egy osztályra eső minimális létszámát

A Híd kezdeményezése alapján a Bél Mátyás Intézet szervezésében és a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara szakmai felügyelete mellett szombaton tizenkilenc hivatalnok sikeresen befejezte azt a hét hetes továbbképzést, mely a kétnyelvű ügyintézés fejlesztésére irányult a magyar-szlovák kétnyelvű környezetben dolgozó adminisztratív munkaerők számára.

Az első kiskertem/ Moja prvá záhrada

Számos dél-szlovákiai oktatási intézményben siker koronázta az Első kiskertem nevű tervezetet, amelynek ötletgazdája Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselője és csapata.

Dél-Szlovákia csak akkor lehet sikeres, ha községeink életre kapnak, polgáraik aktívvá válnak, és közösen dolgoznak a régió fellendüléséért. Ez a felismerés vezette rá Balódi Lászlót, a délnyugat-szlovákiai Hodos polgármesterét, és ifj. Vavrek Istvánt, a gömöri Rimaszécs polgármesterét hogy együttműködésbe kezdjenek saját helyi tapasztalataik jobb kamatoztatására.

Érsek Árpád

„Elutasítjuk a Smer képviselőjének módosító javaslatát, ugyanis az teret nyit annak, hogy az iskolaigazgatói posztokat politikai pártok jelöltjei is betölthessék, és ezzel nem előre, hanem hátra lépnénk,“ mondta Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője.

Oldalak