Legfrissebb hírek

Voľby/Választások

Amennyiben most hétvégén kerülne sor a parlamenti választásokra, a Híd 9,1 százalékkal a harmadik legerőseb pártként jutna be a parlamentbe és így 18 mandátumot szerezne a Nemzeti Tanácsban. A megkérdezettek a következő kérdésre válaszoltak: „Amennyiben most hétvégén lennének a parlamenti választások, melyik szlovákiai pártra szavazna? “ A kutatást szeptember 12. és 21. között végezték 1 312 fős mintán.

Az együtműködés pártja

2014. május 24.

A Fico-kormány zaklatja a nyugdíjasokat. Legalábbis bizonyos csoportjukat új stresszhelyzet elé állította egy értelmetlen kötelezettség bevezetésével a karácsonyi nyugdíjhoz való jogosultságukkal kapcsolatban, jelentette ki ma újságírók előtt Bugár Béla, a Híd elnöke.

Az Európai Uniós és Ukrajna közötti csatlakozási megállapodás mai jóváhagyása igazolta, hogy gyakorlatilag az egész szlovák politikai színtér Európában látja Ukrajna perspektíváját és az Európához csatlakozást az ukránok szabad döntéseként értékeli. "Bízom benne, hogy ez találkozik a nyilvánosság véleményével is, amely azt szeretné, ha keleti szomszédunk egy stabil, fejlődő és demokratikus ország lenne," jelentette ki szerdán ujságírók előtt a Híd nevében Bugár Béla, a párt elnöke.

Béla Bugár, predseda strany Most-Híd

A Híd állásfoglalása arról, ami Ukrajnában történik, egyértelmű. Bugár Béla, a Híd elnökének pénteki parlamenti felszólalása Szlovákia helyzetéről az ukrán konfliktus kapcsán.

Vedd észre. Tégy érte. Légy része.

2014. május 4.

Gábor Gál/ Gál Gábor

A javaslat a jelenlegi helyzetre reagál, amikor polgárokat fosztanak meg állampolgárságuktól akaratuk ellenére.

Voľby/Választások

A Focus közvélemény-kutató intézet szeptemberi felmérése szerint a Hídra a választók 6,6 %-a szavazna.

Spravodlivosť/Igazságszolgáltatás

A Híd állásfoglalása arról, hogy a Szlovák Alkotmánybíróság mai nyilvános ülésén elutasította a parlamenti képviselőink beadványát az állampolgársági törvény alkotmányosságát illetően, amely megtiltja a szlovák állampolgároknak, hogy kettős állampolgárok lehessenek.

Karel Schwarzenberg, a TOP09 cseh párt elnöke videóüzenetében üdvözölte a Híd VIII.Közgyűlésén résztvevő küldötteket és vendégeket.

József Nagy/Nagy József

Nagy József, a Híd európai parlamenti képviselőjének nyilatkozata az ukrán társulási megállapodás kapcsán

13.09.2014

A Híd bemutatta VIII.Közgyűlésén a párt új logóját.

Oldalak

naptár ikon
óra ikon
Esemény
16.08. 2014
20:00
Táncmultaság Békén, a Híd helyi klubjának szervezésében
18.08. 2014
10:00
A Híd Országos Elnökségének ülése
30.08. 2014
09:00
Szilasi horgászverseny
09.09. 2014
15:00
A Híd Országos Elnökségének ülése Pozsonyban
13.09. 2014
13:00
A Híd VIII. Közgyűlése