Legfrissebb hírek

A Híd képviselői szerint a tanév kezdetével az iskolaügyi miniszternek is aktívabban kellene érvényre juttatnia a pozitív változásokat.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

A Híd Polgári Víziója hangsúlyozza, hogy nemzeti közösségünk megmaradásának, szellemi és anyagi gyarapodásának egyik pillére a magyar tannyelvű iskola.

Ma a szlovák nemzeti felkelés 71. évfordulójára emlékezünk, arra a napra, amikor Szlovákia polgárai, nemzetiségükre való tekintet nélkül, közösen léptek fel a nácizmus ellen.

Amennyiben most kerülne sor a parlamenti választásokra, a Hídra a szavazók 8%-a szavazna, derül ki a Polis közvélemény-kutató felméréséből

Lucia Žitňanská

Lucia Žitňanská, a Híd alelnöke szerint az ügyészségről szóló törvénymódosítás, amelyet a kormány ma hagyott jóvá, nem vezet be olyan mechanizmusokat, amelyek által a nyilvánosság felügyelhetné az ügyészséget.

Érsek Árpád

A Híd párt parlamenti frakciójának, egyúttal pedig az érintett dél-szlovákiai települések polgárainak nevében ismét benyújtottam azt a törvénymódosító javaslatot, amelynek elfogadása lehetővé tenné, hogy végre ott, ahol erre a jogszabály lehetőséget nyújt, az adott nemzeti kisebbség nyelvén is tüntessék fel a vasútállomások, illetve a megállók megnevezéseit.

A Varsói Szerződés tagállamai behatolásának mai 47. évfordulója az akkori Csehszlovákia területére még mindig arra emlékeztet, hogyan lehet brutális katonai erővel elnyomni egy a szabadságra és polgári jogokra vágyó társadalmat.

Solymos László szerint a kormány több mint három éven át nem vette figyelembe a legnagyobb munkanélküliséggel küzdő régiókat. Most, pár hónappal a választások előtt olyan megoldásokat kínál számukra, amelyek nem rendszerszintűek és rövid lejáratúak.

Solymos László, a Híd alelnöke/ László Solymos, podpredseda strany Most-Híd

Solymos László alelnök elmondása szerint a Híd a választásokat megelőző kampányában a párt programjának bemutatására helyezi a hangsúlyt.

Érsek Árpád

Érsek Árpád, Híd parlamenti képviselője válaszlevelet kapott az oktatásügyi minisztertől a dunaszerdahelyi sportgimnázium nevében írt interpellációjára, amelyben az idegen nyelvek oktatására szánt óraszámok ügyében kérte a tárcavezető együttműködését.

Oldalak

naptár
óra
Esemény
2015. 09. 03.
14:00
IDEA - Elnökség ülése
2015. 09. 03.
10:00
A Híd Elnökségének ülése