Legfrissebb hírek

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

A parlament mai ülésén a képviselők elutasították a kötöttpályás közlekedésről szóló törvényjavaslatot, amelyet a Híd képviselői nyújtottak be. A javaslat célja az volt, hogy elhárítsa a technikai és törvényi akadályokat a kisebbségi nyelvhasználati törvény azon rendelkezéseinek érvényesítése útjából, amely a községek nevének elhelyezését érinti a vasútállomásokon.

Bugár Béla és Ivan Švejna szerint a Smer kormányzása alatt a nyugdíjasok helyzete jelentősen romlott – jelentették ki a szeniorok világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Híd képviselői.

Csicsai Gábor

A tehetősebbek többet költenek élelmiszerre, a kormány rendelkezése mégis őket hozza jobb helyzetbe...

Bugár Béla, a Híd elnöke/ Béla Bugár, predseda strany Most-Híd

A vád értelmetlensége Bugár Béla, a Híd elnöke szerint már abból is nyilvánvaló, hogy az összes többi olyan tagállam, amely a kötelező kvóták ellen szavazott, elállt ettől a lépéstől. Szlovákia magára maradt.

Simon Zsolt és Ivan Švejna, a Híd alelnökei és parlamenti képviselői mai sajtótájékoztatójukon kijelentették, hogy a Smer azon törekvése, hogy csökkentsék egyes élelmiszerek ÁFA-terhét, csupán egy a választások előtti marketingfogásnak tekinthető.

A Híd mély aggodalommal figyeli, hogy a menekültkrízis kapcsán a szlovákiai politikai színtér jelentős része odáig jutott, hogy az Európai Unióra már mintha ellenségként tekintene.

A Híd újabb kampányvideót jelentetett meg, amelyben a Smer-kormány által a pozsonyi vár alá építtetett, teljesen felesleges mélygarázs költségeit a bezárással fenyegetett kisiskolák fenntartásának költségeivel hasonlítja össze.

2015. 09. 27.

2015. augusztus 25-én volt kilenc éve annak, hogy Malina Hedviget szlovák szélsőségesek brutálisan megverték, mert magyarul beszélt. A brutális támadás és a hatóságok eljárása által emberi mivoltjában meggyalázott, magyarságában meghurcolt, lelkileg és egészségileg megtiport, családjával együtt szülőföldjéről elűzött Žák Malina Hedviget a hatalom börtönnel fenyegeti. Ügyében kilenc éve sem született döntés sőt, az esetében eljáró szlovák hatóságok az áldozatot hamis tanúzás bűntettének elkövetésével vádolják és a vádlottak padjára ültetik.

Lucia Žitňanská

Lucia Žitňanská, a Híd alelnöke szerint Robert Fico miniszterelnök nem arra alapozza kampányát, amit 3 év alatt megtett kormánya, hanem arra, amit az elmulasztott. Ezzel a törvénnyel nem a jelenlegi, hanem a következő kormány számára készít elő szabályokat.

A Híd meggyőződése, hogy a kötelező kvótákról szóló határozat bizonyos mértékig a saját nem konstruktív hozzáállásunk eredménye, és annak, hogy Fico miniszterelnök nem hajlandó közös megoldásokat keresni.

Oldalak