Hírek

Veszélybe került az R2-es gyorsforgalmi út Krivány–Lónyabánya közti szakaszának megépítése; a pénzügyminisztérium elemző osztálya szerint ugyanis a gyorsforgalmi fölösleges, a régiónak elég a meglevő út kiszélesítése.

2017. 07. 13.

Az utóbbi hónapokban egyre hevesebb vita bontakozott ki a vereknyei veszélyeshulladék-lerakó és annak az emberek életére gyakorolt hatásáról. Azok életére, akik a közvetlen közelében vagy a szennyezett talajvíz hatósugarában élnek. Maga a vita egyrészt örömmel tölt el, másrészt meggyőződésem, hogy meg kell húzni a határt. Értem, hogy a kérdés különösen vonzóvá vált a megyefőnök- és megyei képviselőjelöltek számára. Az sem lep meg, hogy a környezetvédelmi tárca vált fő célpontjukká.

2017. 07. 13.

Saját megyeelnökjelöltet állít a Híd Kassa megyében, a posztért Pataky Károly, Királyhelmec jelenlegi polgármestere indul.

2017. 07. 13.

Sólymos László környezetvédelmi miniszter ma a Dionýz Štúr Állami Földtani Intézet munkatársaival együtt ellenőrizte a vereknyei hulladéklerakó körzetében lévő talajvízfigyelő-kutak működését. Ezzel kapcsolatban elmondta, további ellenőrzéseket végeznek majd a térségben.

2017. 07. 13.