Az iskolatörvényről tárgyalt ma a minisztériummal a szlovákiai magyar küldöttség

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője és az oktatásügyi bizottság tagja 2013. augusztus 23-án levélben kérte fel Dušan Čaplovič oktatásügyi minisztert, hogy fogadja a szlovákiai magyar kisebbség képviselőit és folytassanak tárgyalást a 245/2008 Z. z iskolatörvény módosításával kapcsolatban. A miniszter Štefan Chudoba oktatásügyi államtitkárt bízta meg azzal, hogy fogadja a szlovákiai magyar delegációt és tárgyaljon velük a törvényt illetően. A küldöttség tagjai: Érsek Árpád, Ožvald Erzsébet (Híd), Szigeti László, A. Szabó László (MKP) és Pék László (Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége).
A Híd, az MKP és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége képviselőiből álló küldöttség ma találkozott az oktatásügyi minisztérium államtitkárával és a minisztérium további alkalmazottaival. A megbeszélésen a delegáció tagjai elmondták véleményüket a közoktatási törvény előkészületben lévő módosításával kapcsolatban. Kifejezték aggodalmukat a kisiskolákat fenyegető minimális diáklétszám bevezetésével és a finanszírozási módszer megváltoztatásával kapcsolatban. A tárca képviselőinek reakciója nem oszlatta el a félelmeket a nemzetiségi iskolák sorsát illetően, mivel a találkozón elhangzott információk alapján a minisztérium nem rendelkezik átgondolt szakmai javaslattal. 
A küldöttség képviselői megegyeztek abban, hogy figyelemmel kísérik a törvénytervezet további sorsát és szükség esetén határozott fellépésre szólítják fel az önkormányzatokat, pedagógusokat és a szülőket is. 

Megosztás: