Bastrnák Tibor: Az ápolónők hiányának gondja folytatódik

Bastrnák Tibor, a Híd parlamenti képviselője szerint lehetséges, hogy a hiányzó ápolónőket a kórházakban ukrán, bolgár és román ápolónőkkel helyettesítették.

Bastrnák szerint az ápolónők tömeges felmondásai nem fejeződtek be, miközben a kórházakban ez még mindig nagy gondot jelent. „A kormány úgy tesz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, ez azonban nem így van. Ezt bizonyítják a kórházigazgatók szavai is, akik hiányolják az ápolónőiket“- jelentette ki Bastrnák Tibor. Annak ellenére, hogy Fico miniszterelnök azt ígérte, hogy az ápolónők visszakerülnek munkahelyükre, a valóság más. „A kórházigazgatók nem akarnak tárgyalni az ápolónők képviselőivel, sem az ápolónők szakmai egyesületével“- tette hozzá a Híd parlamenti képviselője.   

Azon információk szerint, amelyeket a képviselők a parlament bizottságától kaptak, az eperjesi kórházban a 120 felvett ápolónő közül csak 16 volt a munkaügyi hivatalból. Bastrnák szerint ez azt jelenti, hogy ezen nővérkéknek máshonnan kell hiányozniuk. „Így a szociális otthonokból, vagy más egészségügyi intézményekből hiányoznak az ápolónők“- nevezte meg a tartós problémát Bastrnák Tibor. Megemlítette, hogy ennél a problémánál felmerül az a kérdés, hogy a hiányzó ápolónők vajon nem külföldről vannak-e. „A kormány azzal büszkélkedik, hogy védi Szlovákiát a gazdasági menekültektől, másrészt viszont felmerül az a kérdés, hogy az ápolónők problémáját nem éppen ilyen módszerrel oldja-e “- tette hozzá Bastrnák. 

Megosztás: