Bastrnák Tibor: A kormánynak azonnal meg kell oldania a helyzetet

Bastrnák Tibor, a Híd képviselője szerint a kormány nem tudta kezelni az ápolónők felmondásait, amit Fico miniszterelnök azzal igazolt, hogy katonákat küldött a kórházakba.

Bastrnák elmondása szerint a parlamentnek volt esélye egy jobb, az ápolónők bérével kapcsolatos törvény elfogadására, amire a képviselő többször is figyelmeztette a kormányt. „Az ápolónők problémáinak ignorálása a kormány és a miniszter részéről most bebizonyosodott több szlovákiai kórházban is“- jelentette ki Bastrnák Tibor. A miniszterelnök ahelyett, hogy megoldotta volna az ápolónők problémáit, inkább katonákat küldött a kórházakba.

Elmondása szerint az egészségügy mai helyzete annak bizonyítéka, hogy négy év alatt semmilyen rendszerszintű változás nem történt a tárcánál. A Polgári Vízió c. stratégiai dokumentumban számos olyan ésszerű megoldás található, amely segítene a jelenlegi helyzeten úgy, hogy azt megéreznék a páciensek és az egészségügyi dolgozók is. „Ezek az emberek magasabb béreket érdemelnek!“ - hangsúlyozta Bastrnák Tibor.

Megosztás: