Bastrnák Tibor: Mikor épül meg a komáromi híd?

Bastrnák Tibor a HÍD Polgári Párt parlamenti képviselője a hét elején Komáromban tájékoztatta a sajtó képviselőit a közlekedésügyi miniszter interpellációira adott válaszairól, az új komáromi Duna-híd és a Komáromot érintő elkerülő út kérdéskörével kapcsolatban.

Elmondta: 13 évvel korábban ő maga egyik kezdeményezője és a város polgármestereként tevékeny részvevője volt az új híd tervezete létrehozásának. Vezetése alatt jutottak el az előkészületek a megvalósítási szakaszba, hiszen az engedély a híd megépítésére már néhány éve rendelkezésre áll. Tekintettel arra, hogy Szlovákia és Magyarország kormánya szerződésben erősítette meg, hogy a híd megépítését felvállalja, így a fő kérdés az, mikor kezdődnek el a munkálatok. A közlekedésügyi miniszter válasza szerint idén szeptemberben ez a kérdés is megválaszolásra kerülhet.

Bastrnák Tibor a várost elkerülő út tervezetéről is részletes tájékoztatást nyújtott, beszélt annak a D1, R1 és az R7 gyorsforgalmi utakra való csatlakozási nyomvonaláról. Hangsúlyozta: a teljes siker az lenne, ha a híd építésével párhuzamosan az elkerülő utak is maradéktalanul megépülnének.

-r

Megosztás: