Bastrnák Tibor: A Smer hamis játékot játszik a polgárokkal

Bastrnák Tibor, a Híd parlamenti képviselője szerint a kormány 30 millió eurót oszt ki a kórházak felújítására, miközben a kórházaknak 450 millió eurós, rekord magasságú adósságuk van.

Elmondása szerint az egészségügy mai helyzete annak bizonyítéka, hogy négy év alatt semmilyen rendszerszintű változás nem történt a tárcánál. „A kórházak adóssága rekord magasságú, az ápolónők tömegesen mondanak fel és a miniszterelnök az egészségügyi miniszterrel úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben volna“ - jelentette ki Bastrnák Tibor. Véleménye szerint a kórházak felújítására szánt 30 millió euró csak egy töredéke annak, ami valójában az egészségügyből hiányzik. „A jelenlegi kormány legnagyobb hibája, hogy nem fogadtak el semmilyen rendszerszintű intézkedést, amely csökkentené a tárcában történő pazarlást. Ezzel szemben az egészségügy állapota kormányzásuk alatt csak romlott“ - mondta Bastrnák.

A Híd Polgári Vízió c. stratégiai dokumentumában számos olyan ésszerű megoldás található, amely segítene a jelenlegi helyzeten úgy, hogy azt megéreznék a páciensek és az egészségügyi dolgozók is. „Azt, hogy a kormány nem vette figyelembe négy éven keresztül az ápolónők és az egészségügyi dolgozók követeléseit, ma tudatosítjuk igazán“ - tette hozzá Bastrnák Tibor. Bastrnák szerint az ápolónők tömeges felmondása egy teljesen érthető lépés, és számukra ez az utolsó lehetőség arra, hogy a Smer végre cselekedjen az ő érdekükben is.

 

Megosztás: