A Bél Mátyás Intézet a Wilfried Martens Európai tanulmányok központjának tagja lett

Bél Mátyás Intézet
A Híd mellett működő Bél Mátyás Intézet – Inštitút Mateja Bela a múlt héten az Európai Néppárt think-tankje, a Wilfried Martens Európai tanulmányok központja tagjává vált. A Martens Központnak 30 politikai alapítvány és intézet a tagja. Elnöke, Szlovákia volt miniszterelnöke, Mikuláš Dzurinda.

A Martens Központ és a Bél Mátyás Intézet ezentúl több tudományos és politikai projekten dolgozik együtt. A Martens Központ egyik fontos projektjének témája, amelyen a Bél Mátyás Intézet aktívan szeretne együttműködni, az identitás, a kultúra és az etnicitás. A Bél Mátyás Intézet elnöke Rudolf Chmel, parlamenti képviselő. A politikai képzés legfőképp a nők pozíciójára, az ifjúságra és a roma kisebbségre összpontosul.

A Bél Mátyás Intézet a tudományos, oktatási és közéleti szférákban egyaránt aktív. Profilunkba a tanulmányírás, kiadói tevékenység, döntéselőkészítés, beszélgetések, szalonok és fórumok szervezése, tréningek és konferenciák lebonyolítása egyaránt beletartozik. Jelenleg polgári szalonokat szervezünk, amelyeken az adott régió szakértői egy aktuális témáról beszélgetnek. Egyidejűleg egész Szlovákiában személyes találkozókat szervez a polgárok számára, ahol a Híd politikusaival arról is beszélgethetnek, hogyan gyarapodhat Szlovákia. 

Megosztás: