Blogok

Béla Bugár, predseda strany Most-Híd

Egyetlen esemény évfordulójáról való megemlékezés sem lehet pusztán a megkívánt virágcsokorral lerótt kötelesség teljesítése. Az ünnep csak az év egy napja, de az esemény valódi megünneplése az, ha üzenete mindennapjainkat is átjárja.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Valósággal elrepült a vakáció, rövidesen újra becsengetnek iskoláinkban. A tanévkezdés rendszerint fogadkozásokkal, reménykedéssel, főleg a kiselsősök számára pedig némi drukkal, izgalommal jár együtt, hiszen leginkább ők azok, akik az eddigiektől eltérő, fokozatosan teljesítményközpontú környezetbe kerülnek.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Előremutató, életképes kezdeményezéssel állt elő az elmúlt hét végén RegioJet társaság, amely a Komárom és Pozsony közötti vasúti személyszállítást üzemelteti. Azt javasolják, hogy Dunaszerdahely és Szlovákia fővárosa között mielőbb fektessenek le még egy sínpárt, mert akkor lényegesen növelni lehetne a járatok, ezáltal az utasok, továbbá a teherszállító szerelvények számát.

Bugár Béla, a Híd párt elnöke

A szlovák nyilvánosság a történelem egyik sötétebb pillanatáról emlékezik meg. Ma, augusztus 21-én 46 év telt el azóta, hogy a szovjet és „testvéri“ csapatok bevonultak Csehszlovákia területére.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Az idei vakáció kellős közepén hozta nyilvánosságra a Gazdasági és Szociális Reformok Intézete (INEKO) a szlovákiai iskolák színvonalát értékelő felmérésének eredményeit.

Bugár Béla, a Híd párt elnöke

Az elmúlt napokban elárasztották a közösségi oldalakat és az én e-mail fiókomat is az Újbányán /Nová Baňa/ tartandó metálzenei fesztivállal kapcsolatos tiltakozások és felhívások. Bevallom, eleinte fogalmam sem volt, miről is van szó, ezért megnéztem közelebbről

Bugár Béla, a Híd párt elnöke

Az elnökválasztás két fordulója közti időszak óta jelentős az igyekezet, hogy elültessék az emberek fejében „új poltika, új arcok“ gondolatát.

A Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium közbelépett a munkájukat elveszítő polgárok érdekében, de ez a Híd képviselője szerint nem elegendő.

Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselője

Felhívom a dunaszerdahelyi polgárok figyelmét, hogy újabb milliós panamázás készül Dunaszerdahelyen. Ezért felszólítom Hájos Zoltán polgármestert, hogy akadályozza meg a tervezett előnytelen ingatlancserét, amellyel egymillió eurótól fosztaná meg Dunaszerdahely városát, nem sokkal a megbízatási idejének lejárta előtt, miközben ezt a pénzt a város utcáinak vagy a DAC- stadionnak a felújítására költhetné.

Oldalak