Blogok

Péter Vörös

Szerdán (szeptember 17-én) az Alkotmánybíróság három év után döntést hozott arról, hogy nem tud döntést hozni. Gyakorlatilag beismerte teljes impotenciáját, azaz, hogy nem tud eleget tenni alapvető feladatának: nem tudja megítélni, hogy az ország törvénye összhangban van-e az alkotmánnyal vagy sem.

Vörös Péter

Ma a Kérdések órájában számon kértem Ján Richter szociális ügyi minisztert, hogy miként teljesítette ígéretét, hogy segítséget nyújt a komáromi Nokiából elbocsátott szlovákiai munkavállalóknak.

Tíz ellenzéki képviselői javaslatot vett le a parlament napirendjéről a Smer.

František Šebej

A NATO Poprádon tervezett logisztikai központja körüli felháborodás értelmetlen és a dolog lényegének meg nem értéséből fakad.

László Solymos, podpredseda strany a predseda poslaneckého klubu Most-Híd

Már szeptemberben meg fog mutatkozni, hogy a Smer-kormány tényleg biztonságot akar nyújtani a polgároknak.

Árpád Érsek, poslanec NR SR za Most-Híd

Miközben mi is az ebola terjedése miatt aggódunk, méghozzá nem alaptalanul, alig vesszük tudomásul, hogy főleg a világ fejlettebb országaiban - sajnos, Szlovákiában is - újfajta járvány ütötte fel a fejét.

Vörös Péter

Mostanában valahogy semmi sincs a helyén. Az ünnepeink, neves napjaink is valahogy félrecsúsztak. Az én életemből már kitörölhetetlen lesz, hogy szeptember elseje az iskolakezdés, a szünidő vége.

Béla Bugár, predseda strany Most-Híd

Egyetlen esemény évfordulójáról való megemlékezés sem lehet pusztán a megkívánt virágcsokorral lerótt kötelesség teljesítése. Az ünnep csak az év egy napja, de az esemény valódi megünneplése az, ha üzenete mindennapjainkat is átjárja.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Valósággal elrepült a vakáció, rövidesen újra becsengetnek iskoláinkban. A tanévkezdés rendszerint fogadkozásokkal, reménykedéssel, főleg a kiselsősök számára pedig némi drukkal, izgalommal jár együtt, hiszen leginkább ők azok, akik az eddigiektől eltérő, fokozatosan teljesítményközpontú környezetbe kerülnek.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Előremutató, életképes kezdeményezéssel állt elő az elmúlt hét végén RegioJet társaság, amely a Komárom és Pozsony közötti vasúti személyszállítást üzemelteti. Azt javasolják, hogy Dunaszerdahely és Szlovákia fővárosa között mielőbb fektessenek le még egy sínpárt, mert akkor lényegesen növelni lehetne a járatok, ezáltal az utasok, továbbá a teherszállító szerelvények számát.

Oldalak