Bugár Béla: Európának el kell kerülnie a megosztottságot

Az Európai Unió kívülről és belülről egyaránt több kihívás előtt áll, történelmi válaszúthoz érkezett, és nekünk kell megmondani, merre tovább – jelentette ki Bugár Béla parlamenti alelnök ma a tagállamok európai ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságai elnökeinek pozsonyi tanácskozásán.

 

„Egyre inkább az általános apátiát, a populizmus, és a szélsőséges erők előretörésének lehetünk tanúi. Az Európai Unió számos történelmi kihívás előtt áll. És még ha nem is lehet mindenre felkészülni, meggyőződésem, hogy Szlovákia az európai párbeszéd felelős partnere, és tisztességes közvetítője lesz” – vélekedett Bugár Béla, a Híd elnöke.
 
Bugár Béla szerint az EU képviselőinek meg kell mutatni az embereknek, hogy az uniónak van értelme. „Sok területen azonban előre kell lendítenünk a helyzetet, legyen ez a migrációs válság, a terrorizmus elleni harc, vagy az ifjú európaiak egzisztenciális helyzete” – mondta a politikus, aki szerint az embereknek az az érzése, hogy az EU-s vezetők mindig csak kioktatják őket, sosem hallgatják meg.
 
A politikus emlékeztetett: meg kell akadályozni, hogy az EU újra régi és új tagállamokra osztódjon. 

 

Forrás: SITA/ÚjSzó

Megosztás: