Bugár Béla találkozott Joseph Daullal, az Európai Néppárt elnökével

A találkozón részt vett Antonio López-Istúriz White, az Európai Parlament legerősebb frakciójának főtitkára is

A mai közös találkozón, amelyen a Híd párt elnöke, Bugár Béla, az Európai Néppárt elnöke, Joseph Daul és az EPP főtitkára Antonio López-Istúriz White vettek részt, Szlovákia jelenlegi politikai helyzetét és a közelgő helyhatósági választásokat vitatták meg.

Az Európai Parlament legerősebb frakciójának főtitkára és a Híd párt elnökének kétoldalú találkozójára Pozsonyban került sor az Economic Ideas Forum konferencia során, a Nemzeti Tanács főépületében. 
A brüsszeli Wilfred Martens Centrum által szervezett konferencián, Bugár Béla többek között a Híd párt irányzatával ismertette meg az EPP elnökét, amely a szeptemberi közgyűlésén polgári párttá alakult.

„Daul urat tájékoztattam arról is, hogy a Híd párt bemutatta a Polgári Vízió 2016 című dokumentumát, melynek ambíciója, olyan megoldásokhoz jutni, amelyek kulcsfontosságúak Szlovákia polgárai számára”- nyilatkozta Bugár Béla a találkozó után.

A pártelnök hozzátette, hogy az európai politika kimagasló személyei érdeklődtek Szlovákia jelenlegi politikai szituációja iránt, beleértve a jobboldali politika helyzetét is. Ezen kívül beszélgettek Ukrajna bonyolult helyzetéről, valamint a közelgő helyhatósági választások jelentőségéről Szlovákiában. „Az EPP elnökét tájékoztattam a Híd párt céljairól és arról, hogy ez az egyetlen olyan párt a szlovák parlamentben, amely a kisebbségek érdekeit is képviseli” – mondta Bugár Béla. 

 

 

 

Megosztás: