Bugár Béla: Tudni szeretnék, kit próbál védeni Fico az emissziós botrányban

Három ellenzéki erő, a Híd, a KDH és az SDKÚ-DS indítványozni kívánja Robert Fico miniszterelnök leváltását.

 

Az ellenzéki pártok megállapodtak, hogy ma (2014. február 4-én) megkezdik a visszahívási indítványhoz szükséges aláírások összegyűjtését. Ezzel válaszolnak arra, hogy a kormányzó Smer képviselői ma megakadályozták annak a rendkívüli ülésnek a megtartását, amelyen az emissziós kvótáknak a 2006-2010 között regnáló Fico-kormány idején történt eladását szerették volna megvitatni. A kormánypárti képviselők az ülés kezdetén nem szavazták meg a rendkívüli ülés napirendjét. A visszahívási indítványt az emissziós kvóták előnytelen eladása indokolja.

 

A rendőrség január folyamán jelezte, hogy a svájci hatóságoktól megkapta az igényelt anyagokat. Kaliňák belügyminiszter közvetetten megerősítette a lista létét, amikor kijelentette, hogy azon politikusok nevei nem szerepelnek. Szerepelnek azonban azok a személyek és cégek, amelyek az emissziós üzleten kerestek, miközben az állam mintegy 50 millió eurót vesztett. A kormány azonban a szóban forgó listát még az ellenzéki pártok és a Híd ismételt követelése ellenére sem hozta nyilvánosságra.

 

A Híd elnökét, Bugár Bélát az érdekli, kit próbál védeni a miniszterelnök, és kinek az érdekében tesz meg mindent, hogy az emissziós kvóták kérdését ne vitassa meg a parlament. „Meggyőződésem, hogy ez a lista létezik. És nincs más lehetőségünk, mint hogy feltegyük a kérdést a miniszterelnöknek, kit próbál védeni. A rendkívüli ülés is azt szolgálta volna, hogy megtudjuk, ki gazdagodott meg az emissziós kvótákon a szlovákiai adófizetők kárára. Az emberek kíváncsiak arra, hová tűnt az 50 millió euró, különösen most, amikor a miniszterelnök által megígért béremelésre a nővérek számára nincs pénz” – hangsúlyozta újságírók előtt Bugár Béla.  

 

Zdroj: most-hid.sk/SITA

Foto: hnonline.sk

 

A csatolt videón megtekinthetik Bugár Béla nyilatkozatát a mai (2014. február 4-i) sajtótájékoztatón:

 

 

 

 

Megosztás: