Bugár: A megoldás az SNS kezében van

Bugár Béla is csak akkor tudta meg, hogy Fico leváltja Plavčant, amikor kiderült, hogy Robert Fico rendkívüli sajtótájékoztatót tart, mondta a Híd elnöke a párt sajtótájékoztatóján.

 

Bugár szerint most az SNS-nek kell lépnie. „Várjuk, hogyan fog reagálni az SNS. A megoldás az ő kezükben van” – mondta a pártelnök. Ficóhoz hasonlóan ő is úgy véli, hogy Plavčan hétfői sajtótájékoztatója hasznos volt, de nem oszlatott el minden kétséget az uniós támogatások elosztásával kapcsolatban felmerült korrupciógyanú kapcsán. „Igyekeztünk rábírni a koalíciós partnereinket ésszerű döntések meghozatalára – mondta Bugár. – Sajnáljuk, hogy a koalíciós megbeszélések során nem sikerült olyan megoldást találni, amely minden partnernek megfelelt volna.”

A Híd szerint az előrehozott választások továbbra sem jelentenek megoldást. „A kormány felelőssége a kormányprogram teljesítése. A Híd azért lépett a kormányba, hogy teljesítse a választóknak tett ígéreteit – állítja a Híd elnöke. - Soha nem járulok hozzá ahhoz, hogy előrehozott választások legyenek.”

Megosztás: