Burdiga Pavol: Minden polgár legyen részese a városa életének

Pavol Burdiga
Rozsnyó polgármestere nyilatkozik arról, hogy városa a harmadik helyet nyerte el Szlovákia 100 legjobb önkormányzatának ranglistáján.

A szlovákiai Transparency International a „Nyitott önkormányzat“ projekten belül két év után ismét megrendezte azt a díjkiosztó ünnepséget, amelyen átadták a legnyitottabb önkormányzatoknak járó díjat. Az ünnepélyes díjkiosztón, amelyre október 2-án Vihnye községében került sor, Rozsnyó polgármestere átvehette a harmadik helyezettnek járó díjat a Szlovákia legnagyobb városai közül kiválasztott 100 legnyitottabb város rangsorában. 

A Híd elnökségi tagja által vezetett város nagy lépéseket tett a nyitott és átlátható önkormányzat megteremtésében a polgárok és a vállalkozók tájékoztatása területén. „A díj nemcsak nekünk, városvezetőknek szól, hanem elsősorban a polgármesteri hivatal munkatársainak, a városi költségvetési szervezetek alkalmazottainak és természetesen a polgároknak, akik javaslataikkal, akár kritikus megnyilvánulásaikkal is inspirálják a városvezetést és a városi alkalmazottakat, figyelmeztetnek a hiányosságokra, amelyek elhárításával egyre kedvezőbb életfeltételeket tudunk teremteni Rozsnyó polgárai számára“ – nyilatkozta Pavol Burdiga polgármester a szlovákiai Transparency International által Rozsnyó városának odaítélt díj kapcsán.

Burdiga Pavol elmondta, vezetése alatt a város a jövőben szeretné javítani az információhoz való hozzáférést, lehetővé tenni, hogy a nyilvánosság bekapcsolódhasson a döntéshozatali folyamatokba, hogy a közbeszerzési pályázatok valóban nyilvánosan, a polgárok által ellenőrizhetően valósuljanak meg és hogy ezáltal is tovább javítható legyen a város által nyújtott szolgáltatások minősége. 
 „A jövőben is azt a célt követjük, hogy Rozsnyó polgárai valóban otthon érezzék magukat a városban, hogy minden egyes felvetésük meghallgatásra találjon, hogy minden rozsnyói polgár részesévé váljon a város életének“ – tette hozzá Rozsnyó polgármestere. 

 

Megosztás: