Csicsai Gábor: Hát teljesen hülyének nézik az embert?!

Az első fél óra parkolás ezentúl ingyenes a dunaszerdahelyi kórházi parkolóban, jelentette be az intézmény igazgatója.
Hajrá! Micsoda gesztus! Ezentúl majd a beteget gyorsan kiteszik a bejáratnál, és ezután elmennek nem fizetős parkolót keresni. A beteg bácsik meg nénik meg majd várnak, míg visszajön a kísérő. Mert orvosnál lenni bizony eltart egy-két óráig. Ugyanez a folyamat következik a kezelés végén, kikísérni a beteget a bejárathoz, majd elmenni az autóért. Lehet, hogy nem ártana néhány padot is kihelyezni az ajtóhoz, hogy addig, amíg az autót keresik, legyen mire leülni... 
Hát teljesen hülyének nézik az embert az urak ott „fenn"? A parkolódíj bevezetése közfelháborodást keltett, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy rövid idő alatt több mint 6000 aláírás gyűlt össze az intézkedés megszüntetése ellen. A kórházi parkoló a közügy érdekeit hivatott szolgálni, és szolgálta is létrehozása óta. Jelenleg a megye tulajdona. Koncesszióba adni ezt egy magáncégnek, fizetőssé tenni és megsarcolni a beteg embereket pedig egyenlő a hiénizmussal. És még a hiénáktól kellene elnézést kérnem??! A koncesszió feltételei szemmel láthatólag előnytelenek a megye polgárai, tehát mindannyiunk számára. A 4,5 milliós büntetés a szerződés felmondása esetében, valamint a választottbíróság által gyakorolt igazságszolgáltatás gyanúsan a kilencvenes évek alvilági átveréseit idézi. A megye részéről az előnytelen koncessziós szerződés aláírásáért a mai napig nem volt senki sem felelősségre vonva,  senki sem magyarázta meg a szerződéseben foglalt büntetés indokolatlan nagyságát,  a bíróságok megkerülését, vagy a választottbíróság  szükségességét. Ezek után már a fanatikus hívekben is felmerül, hogy gondatlanság helyett ez bizony a hűtlen kezelés határát súrolja. És hogy a szerződést Dunaszerdahely város polgármestere írta alá, mégpedig „olvasatlanul“ az már egyenesen botrányos. Az ügy nyilvánosságra hozása után ez a polgármester pedig az igazgatótanácsbeli tagságáról történő lemondással próbálja menteni az irháját, kibújni a felelősség alól. Ez emberileg minősíthetetlen! Mindezek után azzal előállni, hogy az első 30 perc ingyenes lett, a polgárok szembeköpése, a gondolkodó ember teljes leminősítése. 
Köszönjük, alamizsnát nem kérünk. Számunkra egyetlen elfogadható megoldás létezik, éspedig továbbra is ingyenes parkolás a betegek és az alkalmazottak számára.

Megosztás: