Dunaszerdahely: Farsang volt a jégen

A rekordhideg ellenére rekordszámú korizó, álarc és kíváncsiskodó.

Demjén Ferenc dala, a “De nehéz az iskolatáska” volt a slágere a vasárnapi “Farsang a jégen” zenés, jelmezes korcsolyázásnak a városi jégpályán. A ProRegio PT hagyományos családi rendezvényét az anyanyelvi oktatás népszerűsítésére az idén a helyi vállalkozókon kívül az Európai Néppárt is segítette.

“Örülök, hogy minden évben több és több szülőt, családot szólít meg a rendezvény, így a döntés előtt állókhoz méginkább eljut az üzenet: a gyermeke akkor érvényesül a legjobban, ha az anyanyelvén tanulhat.” - mondta Nagy József európai parlamenti képviselő, a családi délután támogatója. A rendezvényt támogatta Csicsai Gábor mezőgazdasági államtitkár és Rigó Konrád kulturális államtitkár is a résztvevőkkel korcsolyázott.

Minden kis álarcos résztvevőnek járt ajándékcsomag, a három legszebb és legaktívabb maszk pedig az Andreashop díjait vihette haza. A jó hangulathoz hozzájárultak Sándor Deni, Jánoska Tibi és Jarábik Imre Dj, a ProRegio Danubia Polgári Társulás aktivistái, Pavlík Zsani, Földes Richárd gondoskodtak a friss fánkról, teáról, forralt borról és Pethő Csaba nagy katlan mestergulyása is mind elfogyott.

Galéria: 
Megosztás: