Egészségügy

Egészségügy

Alapvető meggyőződésünk, hogy az egészségügy a pácienseket kell, hogy szolgálja, az ő érdekeik kell hogy érvényesüljenek. Kiemelten foglalkozunk az egészségügy fenntarthatóságával és az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségének biztosításával

Az egészségügy olyan ágazat, amely komoly kihívások elé állítja az állam közpolitikáját. A fő cél a lakosság egészségi állapotának javítása, annak elérése, hogy a polgárok elégedetteklegyenek az egészségügyi ellátással, és hogy biztosított legyen az egészségügyi ellátás stabil anyagi háttere. A jelenlegi kormány, miután hivatalba lépett, felszámolta a jobboldali kormányok reformlépéseit. Ezt példázza az állami kórházak befejezetlen transzformációja, az állami kórházak rögzített súlyponti hálózatának újbóli bevezetése, a gyógyszerárak referenciaárazási rendszerének megváltoztatása. A jelenlegi kormány a kezdetektől fogva törekedik az egybiztosítós kötelező egészségbiztosítási rendszer bevezetésére, amelyben egyetlen, állami egészségbiztosító működne, nagy összegeket vonva el a közpénzekből, de ez még nem garantálná a polgároknak nyújtott egészségügyi ellátás javulását.

A Polgári Vízió ezen problémákra ajánl konkrét megoldásokat. Alapvető meggyőződésünk, hogy az egészségügy a pácienseket kell, hogy szolgálja, az ő érdekeik kell hogy érvényesüljenek. Az e-egészségügy tervezetének folyamatos támogatásával a jelenlegi kedvezőtlen állapot megváltoztatására törekszünk. Ugyanakkor célunk, hogy a beteg a saját egészségi állapotával szembeni felelősségét fokozottabb mértékben tudatosítsa. Emellett kiemelten foglalkozunk az egészségügy fenntarthatóságával és az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségének biztosításával is.

Dokumenty na stiahnutie: 
CsatolmányMéret
PDF icon pv_egeszsegugy.pdf40.98 KB
Zdielať: