Érsek Árpád: Čaplovič Budapesten a kisebbségi iskolákban történő oktatás problémáiról inkább hallgatott

Érsek Árpád  a Híd párt parlamenti képviselőjének elvárásait távolról sem teljesítette Dušan Čaplovič szlovák oktatási miniszter Balog Zoltánnal a magyar emberierőforrás- miniszterrel folytatott csütörtöki találkozója. 
A szlovák miniszter a tárgyalás során a szlovákiai kisebbségi iskolákban történő oktatás problémáiról szinte semmit nem mondott.  A nemzetiségi iskolák finanszírozását pedig szóba sem hozta. Ugyan Čaplovič Budapesten elmondta, hogy véleménye szerint a szlovák oktatási reform nem vezet a kisiskolák bezárásához, a valóságban azonban köztudott, hogy a helyzet fordított a kisiskolák kárára – mondta Érsek Árpád. 
Érsek Árpád  a Híd párt parlamenti képviselője nemrég interpellálta Čaplovičot, kérte a kisebbségi iskolákban a szlováknyelv-oktatás problémájának megoldását, a módszertan kidolgozását. Az interpellációra adott választ Érsek elfogadhatatlannak tartja.  
„A miniszter úr ugyan a szakmai és szisztematikus megoldásról beszélt, viszont nemcsak én, hanem a nemzetiségi iskolába járó gyerekek és szüleik saját bőrükön érzik, hogy jelenleg nyoma sincs a szakmai és szisztematikus megoldásoknak.“ – fejtette ki Érsek. 
Forrás: most-hid.sk

Megosztás: