Érsek Árpád: Megépül az R7-es

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője szerint jó hír a polgárok számára, hogy a kormány mai ülésén jóváhagyta az R7-es és D4-es építését.

Érsek örömmel fogadta a kormány döntését. „A valós élet nem választási időszakokból áll, ezért örömmel fogadom, hogy a régiókban végre valami pozitív történik“- jelentette ki Érsek Árpád. Megemlítette, hogy ezzel a döntéssel befejeződik az a folyamat, amelyhez még a Radičová-kormány alatt, a közlekedésügyi minisztérium államtitkáraként járult hozzá aktívan. Véleménye szerint az átlátható pályázaton egy nagyon kedvező ár született az ország számára, ezért jó hír, hogy elkezdődik az építkezés. „Az I/63-as úton már régóta nagyon kedvezőtlen a helyzet, és a Pozsony felé érkezők naponta több órát veszítenek az utazással”- magyarázta Érsek az út építésének szükségességét.

A Híd egyik prioritása közé tartozik az a programpont is, hogy a lakosok az ország bármely részéről 30 percen belül csatlakozni tudjanak egy gyorsforgalmi úthoz vagy autópályához. „A régiók elérhetősége kulcsfontosságú a helyi gazdaság és befektetések fejlesztésének szempontjából. Tudatosítjuk, hogy ez a cél nem érhető el egy választási időszak alatt“- mondta Érsek. Véleménye szerint éppen ezért fontos létrehozni a közlekedési intézkedések szabályozását, amely biztosítaná, hogy a gyorsforgalmi utak vagy autópályák építése a kormányváltástól függetlenül folytatódjon. 

 

Megosztás: