Érsek Árpád: „Nyet“ a válasz, ha nem a kormánypárti szimpatizánsok kérik!

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője
Előremutató, életképes kezdeményezéssel állt elő az elmúlt hét végén RegioJet társaság, amely a Komárom és Pozsony közötti vasúti személyszállítást üzemelteti. Azt javasolják, hogy Dunaszerdahely és Szlovákia fővárosa között mielőbb fektessenek le még egy sínpárt, mert akkor lényegesen növelni lehetne a járatok, ezáltal az utasok, továbbá a teherszállító szerelvények számát.

Számításaik szerint mindkettőre jelentős igény mutatkozik. Ha valóra válna ez a beruházás, akkor csúcsidőben negyed-, máskor pedig fél óránként indíthatna a RegioJet vonatokat Pozsony fele, illetve onnan vissza. Már csak a dunaszerdahelyi székhelyű, s a teherforgalmát rendszeresen növelő METRANS miatt sem mellékes ez a javaslat. Martin Kóňa, a közlekedésügyi minisztérium szóvivője néhány órán belül kimondta a cseppet sem boldogító „nyet” választ. Majd amolyan mézesmadzagként hozzátette: esetleg majd a jövőben valamikor visszatérhetnek erre a kezdeményezésre. A tárca illetékesei még annyit sem tettek meg, hogy legalább némi piackutatást végeztek volna, netán hatástanulmány révén mérnék fel az elgondolás indokoltságát. Azzal sem törődtek, hogy bármilyen potenciális beruházó érkezik Szlovákiába, az első kérdése mindig ugyanaz: milyen a közúti és a vasúti közlekedés színvonala...

Ezért is érdemes elgondolkodni a cseh magán vasúti társaság indítványán. Amióta a RegioJet üzemelteti a Csallóközben a vasúti személyszállítást, bizonyíthatóan megnőtt a rendszeres és alkalmai utasok száma is. Tényként és nem öndicséretként említem, hogy a Híd mindössze másfél évig volt kormánypárt, de ezalatt sikerült elérni, hogy a cseh társaság kapjon engedélyt a csallóközi vállalkozására. Csöllétől Pozsonyig szélesítettük az országutat, s ezzel legalább ezen a szakaszon csökkentek valamit a reggeli és a kora esti közlekedési dugók. Azóta pedig a térség polgármestereivel együtt szorgalmazzuk az R7-es gyorsforgalmi út mielőbb megépítését. Támogatjuk a RegioJet kezdeményezését is. Utasforgalmuk a korábbi állapotokhoz képest lényegesen kulturáltabb közlekedésnek, a sínek felújításának, több vasúti megálló korszerűsítésének, valamint a dunaszerdahelyi és az úszori parkoló megépítésének köszönhető. S az utasok száma tovább növekedne, ha újabb  gépkocsi parkolókat létesítenének Dióspatonyban, Légen, Vörösmajor (Hviezdoslavov) megállónál és az alsó-csallóközi helyeken is. Ehhez viszont a többnyire az állami vasúttársaság tulajdonában levő ingatlanok jogviszonyát kellene rendezni. Ha jelképes összegért (1 euróért)  bérbe vagy tulajdonba adnák az illetékes önkorményzatnak, akkor nyilván gyorsan megépülhetnének ezek a parkolók. S ha nem szüntették volna meg a somorjai szárnyvonalat, akkor a felső-csallóközi városból is többen választanák a vonatot, jelenleg viszont főleg csak azok cselekednek is, akik személyautóval mehetnek Úszorra. Ahol viszont már igy is gyakran nehéz üres parkoló helyet találni.

Mindezzel a jelek szerint az illetékes minisztérium nem törődik, Alighanem azért sem, mert a Csallóközben még mindig kevés a Smer-SD szimpatizánsainak a száma, mások gondjai pedig nem a legfontosabbak a tárca számára. Igy aztán szomorúan állapíthatjuk meg, hogy a cseh magán társaság -- természetesen saját anyagi szempontjai alapján -- sokkal jobban a szívén viseli szülőföldünk és lakóhelyünk minden napi közlekedési gondjait és infrastrukturálisállapotát, mint az állam, amelynek ugyebár, mindannyian adófizetői vagyunk.

A blog a parameter.sk oldalon jelent meg.

Videá: 
Árpád Érsek: Súkromní dopravcovia na železnici šetria občanom peniaze a zvyšujú ich komfort
Megosztás: