Érsek Árpád nyílt levélben fordult az oktatásügyi miniszterhez

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője
A Híd parlamenti képviselője, Érsek Árpád a dunaszerdahelyi sportgimnázium nevében írt nyílt levelet Juraj Draxler oktatásügyi miniszternek, amelyben az idegen nyelvek oktatására szánt óraszámok ügyében kérte a tárcavezető együttműködését.

„A kerettanterv alapján minden gimnáziumban kötelező óraszámok jutnak két idegen nyelv oktatására. A gond ezzel csak az, hogy a magyar tannyelvű iskolákban a szlovák is idegen nyelvként van számon tartva, így a diákok három idegen nyelvet kell, hogy elsajátítsanak. Egy olyan iskola esetében, mint a dunaszerdahelyi sportgimnázium, ez hihetetlen plusz terhelést ró a diákokra, akik amellett, hogy az iskolapadban is kiválóan teljesítenek, a tanórák utáni feszített tempójú edzéseken is meg kell, hogy állják a helyüket,” magyarázta Érsek Árpád.

„Ezért kértem Draxler miniszter úr konstruktív hozzáállását és együttműködését az ügyben, ugyanis különbséget kell tennünk a klasszikus és a sportgimnáziumban tanuló diákok nyelvoktatására szánt óraszámok aránya között,” tette hozzá a Híd parlamenti képviselője.

 

A levél a mellékletben olvasható.

Dokumenty na stiahnutie: 
CsatolmányMéret
PDF icon list_arpada_erseka.pdf76.87 KB
Megosztás: