​Érsek Árpád parlamenti felszólalása a közlekedési törvényről szóló képviselői javaslatokkal kapcsolatban

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője
Érsek Árpád, a Híd parlamenti képvsielője a közlekedési törvényről szóló előterjesztett módosításokhoz fejezte ki támogató álláspontját, melyben hangsúlyozta, hogy abszurdnak tartja, hogy az olyan fontos gazdasági szegmensben, mint a közlekedés, a szabad megfontolás elve érvényes, azzal kapcsolatban, hogy adjanak, vagy ne adjanak engedélyt. Csak egy hivatalnoki döntés miatt.

Érsek Árpád parlamenti felszólalása a közlekedési törvényről szóló képviselői javaslatokkal kapcsolatban

A közlekedési törvényről szóló előterjesztett módosításokhoz fejezem ki támogató álláspontomat.
Abszurdnak tartom, hogy az olyan fontos gazdasági szegmensben, mint a közlekedés, a szabad megfontolás elve érvényes, azzal kapcsolatban, hogy adjanak, vagy ne adjanak engedélyt. Csak egy hivatalnoki döntés miatt.  
Nem szívesen, de muszáj felhívnom a figyelmüket arra is, hogy minden szabad megfontolás azzal kapcsolatban, hogy „adni, vagy nem adni“, korrupció gyanús. 
Az az illető, aki döntést hoz, nem is ismerheti tökéletesen az adott helyzetet az adott régióban úgy, ahogy azok, akik naponta a közúti közlekedés résztvevői. 
Egy jó példa erre a felsővízközi (Svidník) eset, amelyben az ún. sárga szállító nem kapott engedélyt.

Ez a cseh szállító új autóbusz járatokat tervezett Sároskőszeg (Kysak) községben, amelynek segítségével az emberek eljuthattak volna a vasúti közlekedéshez. Az engedélyt nem kapta meg, sőt, ugyanez történt a szállítóval Besztercebánya megyében is. 

A piaci környezet, a versenytársak és a szolgáltatásnyújtás minősége azok az eszközök, amelyek meghatározzák, hogy az adott autóbusznak, vonatnak kell, vagy nem kell közlekednie. 
A vonat és autóbusz járatoknak olyan összhangban kellene lenniük, hogy az utas gond nélkül tudjon eljutni célállomásába.

A Fico-kormány bevezette az ingyenes vasúti közlekedést. Ennek következménye, hogy valamely régiókban az autóbusz szállítók csődbe jutottak, mivel az utasok előnybe részesítik a vonatokat. Más régiókban pedig az utas el sem tudnak jutni az ingyenes vonatokig, ugyanis nincs, ami elvigye őket oda. 

Szükségesnek tartom, hogy a közlekedés egy helyről legyen finanszírozva. Szintén szükséges, hogy a vasúti és autóbusz közlekedés grafikonjai össze legyenek hangolva. 
Továbbá szintén helyesnek tartom, hogy az, aki megfelel minden kritériumnak és a nyilvános közlekedésben szeretné szolgáltatásait nyújtani, ne legyen ráhagyva a hivatalnok jó akaratára, esetleg hajlandóságára. 

 

 

Megosztás: