Érsek Árpád: A vajkai komp egy jó üzlet a magánvállalat számára

Érsek Árpád/ Arpád Érsek
A Híd képviselője a parlament mai rendkívüli ülésén arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezetvédelmi tárca a mai napig nem magyarázta el a komp működtetésére kiírt pályázat végbemenetelét.

Érsek Árpád a mai parlamenti ülésen arra figyelmeztetett, hogy július 1-től a Vajka és Keszölcés közti kompot a PONTON CITY cég üzemelteti az SVP állami vállalat helyett, miközben a cég a közbeszerzésen több feltételt sem teljesített és ezért ki kellett volna zárniuk a versenyből. „A vállalat cégjegyzékében feltüntetett tevékenysége nem volt megfelelő egy komp működtetéséhez“- mondta Érsek Árpád.

Annak ellenére, hogy a Híd képviselője a kompot hasznosnak tartja, a nagyobb kapacitása és a modernebb tervezése sem változtat azon a tényen, hogy a működtetése túlárazott. „Eddig az állami vállalat évi 700 ezer euróért üzemeltette a dunai kompot, viszont a július óta magánkézben levő cég 1,65 millió eurót kap az állami költségvetésből. Ez kétszer annyi pénzt jelent.“

Érsek Árpád 2015. november 5-én elsőként mutatott rá arra, hogy a dunai komp működtetésére kiírt pályázat nem volt átlátható, valamint véleménye szerint nem kezelik effektíven a pénzeket a tárcánál. Ezzel kapcsolatban interpellálta Žiga minisztert. „A miniszter úr mai napig, még a rendkívüli ülésen sem magyarázta el a komp működtetésére kiírt pályázat végbemenetelét. És úgy tűnik, hogy ezzel a magánvállalat egy nagyon jó üzlethez jutott“- tette hozzá Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője.

Poslanci NRSR: 
Megosztás: