Érsek miniszter felszólította a RegioJet szerelvényeit üzemeltető vállalatot a szerződés fuvarozási feltételeinek betartására

A vasúttársaság Komárom és Pozsony között közlekedő járatain a RegioJet megsérti a fuvarozási feltételeket, és nem megfelelően használja ki a szerelvények kapacitását, állapította meg a minisztérium vizsgálata. A Közlekedési Minisztérium számos panasz regisztrálása után döntött úgy, hogy ellenőrizi az említett útvonalon közlekedő járatokat. A panaszok döntő része a vonatok elégtelen kapacitására vonatkozott.

A Közlekedési Minisztérium 2015 elején növelte a szerelvények kapacitását két járműszerelvénnyel. Idén sajnos több baleset is történt, melyek következtében a társaságnak két szerelvénye nincs üzemképes állapotban. Ennek eredményeként a vállalat reggeli járatain óriási a tömeg. A rendszeres műszaki ellenőrzés továbbá megállapította, hogy szeptemberben az ellenőrzött járatok több mint negyede kettő helyett csak egy szerelvénnyel közlekedett. A minisztérium álláspontja szerint egyértelműen szerződésszegés történt a vasúttársaság részéről.

"A Közlekedési Minisztérium növelte a szerelvények számát a Komárom - Pozsony vonalon, annak érdekében, hogy a társaság növelje járatainak kapacitását, főleg a reggeli és késő délutáni órákban. Ez egy kiemelt útvonal Szlovákia déli részén, mely az utasok körében is nagyon népszerű. Ezen felül a RegioJetnek 12 szerelvény költségeit és karbantartását térítjük meg. A kapacitás csökkentése szerződésszegést jelent, amely ráadásul tükröződik az utasok elégedetlenségében is.” jelentette ki a közlekedési miniszter, Érsek Árpád.

A minisztérium által megrendelt, az elvárt kapacitásnak megfelelő számú szerelvény biztosítása Komárom és Pozsony között a RegioJet hatáskörébe tartozik.  A minisztérium épp ezért a helyzet gyors megoldását kéri, ellenkező esetben pedig szankciókat helyezett kilátásba.

A RegioJet kérésének megfelelve a minisztérium engedélyezte egy pár nemzetközi járat indítását a Pozsony - Prága vonalon. Ezzel kapcsolatosan módosul a cég belföldi járatainak menetrendje is, annak érdekében, hogy a vonatok zavartalan közlekedése biztosítva legyen.    

Megosztás: