Félszáz európai parlamenti képviselő az anyanyelvi oktatásért

Nagy József
Nagy József, hidas EP képviselő levelet írt Juraj Draxler szlovák oktatásügyi miniszternek, melyben kérte, hogy ne engedje korlátozni az anyanyelvi oktatást a szlovákiai kisebbségi iskolákban. A levélhez 17 országból 52 EP képviselőcsatlakozott.

“A brüsszeli parlament mind a nyolc politikai frakciójából kaptunk támogatókat. Ez arra bátorít, hogy Európában fontosnak tartják az őshonos kisebbségek jogait és a hagyományos európai sokszínűség érték, melyet meg kell őrizni. Ehhez pedig a minőségi anyanyelvi oktatás elengedhetetlen” - hangsúlyozta a szlovákiai magyar politikus.

Monika Hohlmeier, a LIBE bizottság néppárti koordinátora így nyilatkozott: "Kisebbségi iskolákban természetes, hogy nagyobbak az óraszámok, mint a többségiben, hiszen két nyelven folyik a tanítás. 7 évig voltam Bajorország oktatási minisztere, számomra egyértelmű, hogy az anyanyelvi oktatásra nagy hangsúlyt kell fektetni."

"Bízom benne, hogy a nemzetközi felhívás meggyőző erejű lesz Draxler miniszter úr számára is. Gyermekeink minőségi oktatása nem válhat pártcsatározások áldozatává" - zárta szavait Nagy József. 

Megosztás: 
Címkék: