Galántán és Vágsellyén sem lesz Híd-MKP együttműködés

Péntek délután a Híd és az MKP tárgyalásokat folytatott a galántai és a vágsellyei járásban a megyei választásokon való együttműködés lehetőségeikről. A Híd járási szervezetei sajnálattal veszik tudomásul, hogy egyik említett járásban sem sikerült egyezségre jutni.
Az MKP képviselői a Híd számára elfogadhatatlan ajánlattal érkeztek a tárgyalásokra – a vágsellyei járásban 3:1 arányt, a galántai járásban pedig 5:2 arányt javasoltak az MKP javára. A galántai járásban ugyan engedett volna az MKP az 5:2-ből, de még mindig nem olyan mértékben, hogy az a Híd számára elfogadható legyen.
Az arányokat az MKP a 2009-es választások eredményei alapján ajánlotta fel, miközben teljesen figyelmen kívül hagyta a jelenlegi politikai erőviszonyokat. Amennyiben az MKP-t az őszinte együttműködési szándék vezérelte volna, a két párt közösen léphetett volna fel a megyei választásokon. Az MKP azonban nem volt hajlandó figyelembe venni az aktuális politikai helyzetet, ezért a közös képviselet a Híd sajnálatára háttérbe szorult.
A galántai járásban folytatott tárgyaláson az MKP képviselői megerősítették, hogy nem fogják támogatni Nagy Józsefet, a Híd jelöltjét a nagyszombati megyei elnöki posztért való versenyben. 

Megosztás: