Gazdaságpolitika

Gazdaságpolitika

Hogyan lehet Szlovákia ismét versenyképes, gyarapodó ország? Hogyan csökkenhető a munkanélküliség? Véleményünk szerint csakis jobb adórendszerrel és stabil gazdaságpolitikával.

Szlovákia mai gazdasági helyzete rossz: aránytalanul magas a munkanélküliség, magas és gyors ütemben növekvő az eladósodottság, miközben a lassú gazdasági növekedés következtében kevés az új munkahely. Az államadósság növekedése meghaladja a gazdaság teljesítőképességét, Szlovákia eladósodik, az adósság GDP-hez viszonyított aránya egyre nő. Ezt a kedvezőtlen helyzetet különböző tényezők okozzák, ezek némelyikére a kormánynak nincs, vagy csak minimális a ráhatása, más tényezők viszont épp a kormány rossz gazdaságpolitikájának következményei.

Az alábbiakban olyan lépéseket javasolunk, amelyekkel visszaszerezhetjük és növelni tudjuk Szlovákia versenyképességet és amelyekkel beindítható az ország gazdaságának fenntartható növekedése. Emellett bemutatjuk, hogyan tudjuk újra beindítani a gazdasági aktivitás és a foglalkoztatottság növekedését, és hogy hogyan fékezhetők le a népesség elöregedésének negatív gazdasági következményei.

Dokumenty na stiahnutie: 
CsatolmányMéret
PDF icon pv_gazdasagpolitika.pdf79.61 KB
Zdielať: