Híd: Az egészségügyben és az iskolaügyben jelentős változásokra van szükség

A Híd képviselői megtámogatták aláírásukkal a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyet ma az ellenzéki pártok kezdeményeztek.

Az elmúlt napokban sor került az iskolaügyi bizottság rendkívüli ülésére, amely azonban nem hozta meg a várt eredményeket. „A kormány nyilvánvalóvá tette, hogy továbbra sem áll szándékában megoldani az egészségügy és az iskolaügy égető problémáit, mert egyébként gond nélkül támogathatták volna az ellenzék valamely javaslatát, beleértve a Híd javaslatát is“- jelentette ki Bugár Béla, a Híd elnöke. Bugár elmondása szerint a rendkívüli ülés összehívásával a rendszerszintű változások fontosságára szeretnének rámutatni. 

A Híd elnöke nem számít arra, hogy a Smer megváltoztatná álláspontját és felelősséget vállalna az egészségügyben és az iskolaügyben kialakult helyzetért.  „Ezt azért is fontos kiemelni, mert az elmúlt tíz év során nyolc évig a Smer volt kormányon, így a jelenlegi helyzetért joggal terheli a felelősség a Smer képviselőit“- mondta Bugár Béla. Véleménye szerint a rendkívüli ülésnek nem csak a múltról kellene szólnia, hanem elsősorban a probléma megoldását kell megtalálni. „A Polgári Vízió az egyik legjobb és legátfogóbb választási program, amely ezen területek számára is rendszerszintű megoldásokat kínál“- tette hozzá Bugár Béla, a Híd elnöke.   

Megosztás: