Híd: Az R7-es építésének nincs akadálya

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője és Ožvald Erzsébet, a petíciós bizottság elnöke szerint minél előbb el kell kezdeni Pozsony nullás körgyűrűje és az R7-es gyorsforgalmi út építését.

Az R7-es és D4-es építésének kezdetéről a Híd képviselői szerint még a jelenlegi kormánynak kellene döntenie. „Olyan kijelentéseket hallani, hogy az építkezésről csak a következő kormánynak kellene döntenie. Mi azonban nem látunk erre semmilyen okot”- jelentette ki Érsek Árpád. Véleménye szerint az átlátható pályázaton egy nagyon kedvező ár született az ország számára, ezért még a jelenlegi kormánynak kellene aláírnia a szerződést a kivitelezővel. „Az I/63-as úton már régóta nagyon kedvezőtlen a helyzet, és a Pozsony felé érkezők naponta több órát veszítenek az utazással”- magyarázta Érsek az út építésének szükségességét.

Ožvald Erzsébet, az R7-es gyorsforgalmi útért felelős petíciós bizottság elnöke megerősítette, hogy a petíciót csak akkor fejezik be, ha elkezdődik a gyorsforgalmi út, valamint a körgyűrű építése. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy időt veszítsünk azzal, hogy a következő kormány döntsön. Ezzel több hónapot is veszíthetünk, amire elsősorban a polgárok fizetnek rá“- mondta Ožvald Erzsébet. Ezért felszólította a kormányt, hogy választási időszakuk végéig hozzanak döntést ez ügyben. „A döntés elhalasztása esetében a petíciós bizottság készen áll más lépések végrehajtására is. Szerintünk azonban semmi sem akadályozza, hogy az építkezés már az év első felében elkezdődjön“- tette hozzá Ožvald Erzsébet. 

Megosztás: