Híd: Azt akarjuk, hogy rendeljék vissza Žiga minisztert

A Vajka és Keszölcés közti komp botrányos működtetésének háttere miatt, amelyre elsőként a Híd mutatott rá, az ellenzék a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte. Az ülés egyetlen programpontja Peter Žiga, környezetvédelmi miniszter visszahívása lesz.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője 2015. november 5-én elsőként mutatott rá arra, hogy a dunai komp működtetésére kiírt pályázat nem volt átlátható, valamint véleménye szerint nem kezelik effektíven a pénzeket a tárcánál. Ezzel kapcsolatban interpellálta Žiga minisztert.

„A környezetvédelmi minisztérium a mai napig nem magyarázta el a komp működtetésére kiírt pályázat végbemenetelét, így továbbra sem oszlatták el a nem átlátható folyamat gyanúját. Ez az oka annak, hogy miért kellene Peter Žiga minisztert visszarendelni miniszteri funkciójából” - mondta Érsek Árpád. A pénteki sajtótájékoztatón az ellenzéki politikusok leadták a rendkívüli ülés összehívására szükséges aláírásokat, amelynek egyetlen programpontja a miniszter visszahívása lesz.   

Megosztás: