Híd: Csallóköz polgárai kényelmesebben utazhatnak

Érsek Árpád/ Arpád Érsek
Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője és a dél-szlovákiai falvak polgármesterei kezdeményezése nemsokára olyan eredményekhez vezethet, amelyeket mindenekelőtt a vasúti közlekedést kihasználó polgárok értékelhetnek.

Albár községben június 4-én tizenegy község polgármestere, a Szlovák Vasúttársaság (ŽSR) képviselői, a közlekedési minisztérium államtitkára és Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője és a találkozó kezdeményezője tárgyaltak. A találkozón a Pozsony – Komárom vasútvonal melletti parkolóhelyek kiépítésének menetét tárgyalták meg.

„Találkozónk célja a vasúti közlekedés kényelmesebbé tétele volt Csallóköz polgárai számára, mégpedig úgy, hogy azon falvakban, amelyeken keresztül nem halad át vonat, a lakosok biztonságba helyezhessék személyautóikat, amelyekkel a legközelebbi vasútállomásig utaznak,“ vázolta fel a találkozó célját a Híd képviselője.  

A tárgyalás pozitív eredményeket hozott magával. „Úgy tűnik, a közlekedési tárca és az állami vasutak tudatosították, hogy követelésünk Csallóköz polgárai számára valóban kényelmesebbé teheti a vasúti közlekedést. A tárgyaláson jóváhagyták a parkolóhelyek falvakban való kiépítését. A vasútállomás közelében lévő telkeket, amelyeken kiépíthetik az említett parkolóhelyeket, az állami vasutak szimbolikus 1 euró összegért adják bérbe a falvaknak. A jelenlévő polgármestereket felszólítottuk, hogy nagyobb parkolóhelyeket tervezzenek, amelyeket nem csak a személyautók, hanem autóbuszok is kihasználhatnak,“ magyarázta Érsek Árpád.

A Híd parlamenti képviselője hozzátette, hogy már konkrét időpontokat is kitűztek. „Az állami vasutak dolgozói még június folyamán meglátogatják az egyes falvakat, hogy megvizsgálják a telkek állapotát. Ezt követően júliusban és augusztusban elkészülnek a falvak bérleti szerződései.“  

Galéria: 
Stretnutie Árpáda Érseka so starostami v Dolnom bare
Stretnutie Árpáda Érseka so starostami v Dolnom bare
Stretnutie Árpáda Érseka so starostami v Dolnom bare
Stretnutie Árpáda Érseka so starostami v Dolnom bare
Železničná stanica v Miloslavove
Železničná zastávka v obci Michal na Ostrove
Miloslavov: Takto dnes parkujú vodiči pri železničnej stanici
Železničná zastávka v obci Michal na Ostrove so zaparkovanými vozidlami
Megosztás: