A Híd csalódott, hogy az MKP nem akar együttműködni a komáromi járásban

A Híd elnöksége és a párt Komárom járási szervezete csalódással veszi tudomásul, hogy az MKP járási konferenciája az önálló indulás mellett döntött a járásban. Mindezt annak ellenére, hogy a két párt legfelső szintű delegációja épp a múlt héten tárgyalt a magyarlakta járásokban történő együttműködés lehetőségeiről.
Úgy tűnt, hogy jó esély van a megegyezésre. Ennek ellenére az MKP komáromi járási konferenciája még arra sem tartott igényt hogy az országos egyeztetések után újra leüljünk tárgyalni, mielőtt meghozta ezt a döntés. Roppant módon sajnáljuk, hogy az MKP csak úgy és csak ott kíván megegyezni, ahogy nekik éppen megfelel, kompromisszum nélkül.
A Híd álláspontja az eddigiekben teljesen világos volt: együttműködés mindenhol, ahol lehet. Komáromban is lehetett volna, csak az MKP nem akarja. Felmerül, hogy át kell értékelnünk tárgyalási stratégiánkat, amennyiben a másik fél arról tett tanúbizonyságot, hogy csak a szavak szintjén gondolja komolyan az együttműködést, a cselekedetek pedig mást mutatnak.

Megosztás: