A Híd Együttműködés Pártja Komáromi Járási Elnökségének nyilatkozata

A Magyar Közösség Pártja és a Híd párt megyei választási tárgyalások jelenlegi helyzetéről: A tegnapi egyeztetésre küldöttségünk a járási elnökség jóváhagyott döntésével érkezett, hogy tárgyaljon a választási koalíció létrehozásáról. Ezzel szemben az MKP küldöttsége nem tudott nyilatkozni arról, akar-e egyáltalán a Híddal választási koalíciót kötni. Tárgyalásaink érdembeli folytatását is április 13. (az MKP Komáromi járási konferenciája) utáni időszakban képzeli el, megyei szinten pedig valamikor májusban.
Úgy érezzük, hogy az MKP ilyen viszonyulása tárgyalásainkhoz egyértelműen az időhúzás, a választópolgár szemébe történő porhintés politikai taktikája.
 Számunkra a pragmatikus politizálás a fontos, hogy ne születhessenek olyan döntések, mint legutóbb a járási útkarbantartó vállalat átszervezéséről, érsekújvári központúvá tételéről, aminek mindnyájan látjuk a kárát.
Megyei szinten a leghatékonyabb érdekképviselet egyik kézenfekvő módja a Híd-MKP választási koalíció megkötése lehet.
Mi továbbra is készen állunk konstruktív szellemben folytatni és megállapodással lezárni tárgyalásainkat, hogy mihamarabb elkezdhessük a közös választási program előkészítését. Ezt azonban egy ésszerű határidőn belül képzeljük el! 
 
      A HÍD Járási Elnöksége nevében
      Csóka Lajos, a járási szervezet elnökeKomárom, 2013. 2. 7.

Megosztás: