A Híd elítéli Róbert Fico kisebbségeket támadó kijelentéseit

A Híd elítéli Róbert Fico mai kijelentéseit, miszerint célirányosan mindenütt előtérbe kerül a kisebbségek problémája az államalkotó szlovák nemzet rovására. Az ilyen kijelentések elfogadhatatlanok egy demokratikus ország miniszterelnökétől. Kikérjük magunknak minden kisebbség nevében, hogy bárki is másodrangú polgárok pozíciójába helyezze az itt élő kisebbségeket.
Ugyanis ha ma súlyos problémákról beszélünk Szlovákiában, akkor azok nem a kisebbségeket érintik, hanem a munkanélküliséget, a szociális kérdéseket és az egészségügy helyzetét. Róbert Ficonak nem kellene a kisebbségek irányába szóló támadásokkal elterelnie a figyelmet kormánya tehetetlenségéről az említett problémák megoldásánál.
Robert Fico szavai szerint Szlovákia nemzeti állam, amely nem elsősorban a kisebbségek számára alakult. Robert Ficoval ellentétben mi azt gondoljuk, hogy a Szlovák Köztársaságot a polgárok számára alapították, és minden polgárnak helye van benne, akár a többségi nemzethez, akár valamely kisebbséghez tartozik.
Szlovákiának, mint demokratikus országnak képét éppen Róbert Fico rontja el azzal, hogy pozíciójához méltatlan és elfogadhatatlan kijelentéseket tesz.
 

Megosztás: