Híd: A Híd Országos Tanácsa Lucia Žitňanskát a párt alelnökévé választotta

A Híd értékelte az EP-választások eredményét és megkezdte a párt VIII. kongresszusát megelőző járási konferenciák valamint a helyi önkormányzati választások előkészítését.  
A Híd pártot az utóbbi napokban két fontos esemény erősítette. Az európai parlamenti választásokon való bemutatkozása során a Hídnak sikerült egy képviselői mandátumot szereznie. A párt Országos Tanácsa mai ülésén pedig megválasztotta Lucia Žitňanskát a párt alelnökévé. „Meggyőződésem, hogy ez a két jelentős változás erősíteni fogja a pártot” – nyilatkozta a pártelnök a mai sajtótájékoztatón.
 

 
Annak ellenére, hogy a párt az EP-választások során elérte a kitűzött célt, az Országos Tanács tagjai konstatálták, hogy az eredmény a Híd számára kedvezőbb is lehetett volna. „Nyíltan és konstruktívan vitáztunk arról, mi volt az akadálya annak, hogy jobb eredményt érjünk el, több választót szólítsunk meg. Megállapodtunk azokban a lépésekben, amelyeket a közeljövőben meg kell tennie a pártnak, hogy stabilizáljuk és megerősítsük támogatóink táborát“- tette hozzá Bugár Béla pártelnök.
Az Országos Tanács tudomásul vette, Rudolf Chmel lemondását az alelnöki posztról és a megüresedett helyre Lucia Žitňanskát választotta meg.   
Lucia Žitňanská szavai szerint a bizalom kötelez: „A pártot kitűnő emberek alkotják, akikkel öröm együttműködni. Egy támogató közeg bizalmát élvezem, s ezt nagyon motiválónak érzem. Mindent megteszek annak érdekében, hogy ne okozzak csalódást. Sok munka vár ránk, úgy a párton belül, mint a parlamenti közegben is. Felkészültem erre a munkára és örülök neki” – nyilatkozta a volt igazságügy miniszter.
Solymos László alelnök tájékoztatta az újságírókat az alapszabályzat tervezett módosításairól és a megújuló Híd-logóról is. „A logó megváltozása összefügg a párt új, polgárorientált politikájának startjával. A politikai tartalom változását az új forma is kifejezi, az együttműködés pártjából polgári párt lesz.“ – magyarázta Solymos, aki arról is tájékoztatta az újságírókat, hogy a párt már megkezdte a felkészülést a novemberi helyi önkormányzati választásokra.         

Megosztás: