Híd: A kisebbségek védelme egész Európa számára fontos téma

Bugár Béla pártelnök vezetésével a Híd delegációja ma részt vett az őshonos kisebbségek védelme témájában tartott meghallgatáson, amelyre az Európai Néppárt frakciója szervezésében, és a Híd európai parlamenti képviselője, Nagy József javaslatára, most először került sor.

Bugár Béla pártelnök az ülésen értékelte a  kisebbségek védelmének és támogatottságának jelenlegi helyzetét Szlovákiában. „A politikusok empátiája és a másik fél megértésének szándéka a többségi nemzet és a kisebbségek együttélésének fontos felétele, és sajnos, esetenként hiányzik is,“ konstatálta Bugár Béla. A Híd delegációjának az elnökön kívül tagja Solymos László, a párt alelnöke, valamint Jakab Elemér, Gál Gábor, Vörös Péter és Bastrnák Tibor, a párt parlamenti képviselői. A brüsszeli meghallgatáson velük együtt a Híd regionális struktúráinak képviselői is részt vettek. 

Az egyes szekciók az őshonos kisebbségeknek nyújtott jogi garanciák és a tagállamok gyakorlatának, valamint az Európai Unió kisebbségi politikájának függvényében foglalkoztak a témával. Az eredeti tervek szerint a meghallgatáson részt vett volna Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke is, ami azt jelzi, hogy ez a téma kiemelt jelentőségű Európa valamennyi polgára számára. „A Híd számára kiemelten fontos kérdés a kisebbségek védelme és a többségi lakossággal való békés és konstruktív együttélés,“ nyilatkozta Bugár Béla.    

 

 

Galéria: 
Megosztás: