Híd: A kisebbségi kultúrák támogatásáról Eperjesen tárgyaltunk

A Híd képviselői a ruszin és a roma kisebbségek képviselőinek mutatták be törvényjavaslatukat Kelet-Szlovákiában.

Solymos László, a Híd alelnöke, Peter Krajňák, járási elnök és Štefan Szidor, megyei elnök a múlt hétvégén a ruszin és roma kisebbség képviselőivel találkoztak. A találkozóra Eperjes városban került sor, amelyen a párt képviselői azt a törvényjavaslatot mutatták be, amellyel a kisebbségi kultúrák finanszírozásának módszerén szeretnének javítani, és biztosítani ennek stabilitását és átláthatóságát.

„Nem csak amiatt találkoztunk a kisebbségek képviselőivel, hogy törvényjavaslatunkat bemutassuk, hanem azért is, hogy elmondják saját véleményüket és hozzászólásaikat a javaslatunkhoz,“ jelentette ki Solymos László, aki az eperjesi találkozót nagyon hasznosnak tartotta. „Fontos számunkra, hogy minden egyes jogszabálytervezet elkészítésénél jól ismerjük azok véleményét, akiket a tervezet érint. Ez így történt a múlt hétvégén is, és az eperjesi találkozó számunkra nagyon hasznos volt,“ mondta a Híd alelnöke.

Az egyes kisebbségek képviselői konstruktív hozzászólásaikkal egyértelműen kifejezték, hogy a párt törekvése, javítani a helyzetükön, nem közömbös számukra. „A kisebbségek képviselői készen állnak együtt dolgozni velünk egy minőségi törvény elkészítésében,“ értékelte a találkozót Solymos László.

 

Galéria: 
Megosztás: