Híd: Következetesek maradunk

A Híd nem változtat álláspontján és nem él vissza a Szlovák Köztársaság Alkotmányával, hogy populista kezdeményezéseket ültessen át.

A véleményünk akkor is egyértelmű volt, amikor a Smer átnyomta a víz védelmét illető módosításokat az alkotmányban. Értelmetlennek találtuk és igazunk volt.

De nem fogjuk támogatni azt sem, hogy ugyanilyen formában bekerüljön az alkotmányba a nyugdíjak védelme, amely azonban csak látszólagos védelmet jelentene és éppen ellenkező hatást érne el, mint amit a beterjesztők feltételeznek. Ez a lépés a nyugdíjak védelme helyett konzervál egy rossz állapotot, ami nem a polgárok javát szolgálja.

A Híd alapvetően ragaszkodik álláspontjához: azt képviseljük, hogy térjünk vissza az eredeti, 9 százalékos járulékbefizetéshez, és határozottan ellenezzük a II. nyugdíjpillérből történő kifizetés módját. 
A Híd stratégiai célja, hogy kijavítsa Robert Fico kormányának hibáit. Csak olyan törvényjavaslatokat támogatunk, amelyek megfelelnek ennek a stratégiai célkitűzésnek, és elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely a nyugdíjtakarékosságban részt vevők érdekei ellen vannak. Ezt az elvet követjük a jövőben is. Felelősen és megfontoltan. 

 

Megosztás: