Híd: Már nyár után biztonságosabb lesz az I/63-as út

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője
Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője szerint már elkezdődtek az I/63-as úton az eltérő sávok kiépítésének előkészületei

Érsek Árpád úgy véli, okvetlenül növelni kell az I/63-as út – Csölle, Dunajská Lužná és Somorja közti szakasz – biztonságát, addig, amíg ki nem épül a D4-es körgyűrű és az R7-es gyorsforgalmi út. Ezzel kapcsolatban már többször felszólította a közlekedési minisztert, hogy még nyárig kezdődjenek el a munkák. 

„Ma a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) megerősítette, hogy elkezdődött a csöllei, dunajská lužnái és somorjai eltérő sávok építésének előkészítése. A javítások növelik az ott élő lakosok biztonságát. Megemlíteném, hogy az I/63-as úton naponta 25 ezer autó megy keresztül“- mondta Érsek Árpád. 

„Már idén tavasszal elkezdődnek a munkálatok. A legnagyobb sürgés-forgás az építkezés körül nyárra van tervezve, ugyanis ekkor a legkevésbé frekventáltak az utak“- folytatta Érsek Árpád. Elmondása szerint a somorjai út EU-s forrásokból, a csöllei és dunajská lužnái pedig az SSC szponzorálásával lesz kiépítve. 

„Ugyanakkor azt is kérvényeztem, hogy a RegioJet útvonala mentén lévő községekben a megállók előtti területeken legyenek biztosítva parkolóhelyek a polgárok számára. Az érintett falvaknak ezt mielőbb kezdeményezniük kellene“- tette hozzá a Híd parlamenti képviselője. 

 

Megosztás: