A Híd minisztereinek nyilatkozata

A kialakult politikai válság azt mutatja, hogy annak kirobbantói és éltetői nem tisztelik a választópolgárokat, beleértve a kormánypártok választói táborát is. A Híd azért lépett be ebbe a koalícióba és vált a kormány tagjává, hogy teljesíthesse programját.

 A kialakult válsághelyzet lassítja a minisztériumok munkáját és lehetetlenné teszi, hogy minisztereink tisztességgel ellássák feladatukat. Számunkra elfogadhatatlan, hogy folytatódjon a jelenlegi helyzet, mivel ilyen körülmények között nem tudjuk teljesíteni a Kormányprogramba foglalt prioritásainkat, s kérdéses, van-e értelme a folytatásnak.

Ezért a koalíciós pártok vezetőit felelősségteljes hozzáállásra és a tárgyalóasztalnál folytatott, konstruktív párbeszédre szólítjuk fel. A válságot kizárólag tárgyalások útján lehet gyorsan és véglegesen rendezni. Ehhez mindenekelőtt arra van szükség, hogy a pártok hajlandók legyenek a halasztást nem tűrő, észszerű kompromisszumokra. Az ország polgárainak stabil kormányt ígértünk, s ezt kötelességünk teljesíteni.

 

Érsek Árpád, közlekedési miniszter
Sólymos László, környezetvédelmi miniszter
Lucia Žitňanská, a kormány alelnöke, igazságügyi miniszter

Megosztás: