A Híd párt dunaszerdahelyi klubjának sajtónyilatkozata

A Híd párt dunaszerdahelyi szervezete hétfői (2014.május 6.) gyűlésén egyhangú határozatot hozott, amiben elítéli a Felvidéki magyar kitelepítettek emlékművét veszélyeztető lépéseket.
A Híd felszólítja a városvezetést valamint a képviselő testületet, hogy haladéktalanul rendezzék a civil kezdeményezés által jóhiszemben, építkezési engedély alapján, saját forrásaikból létrehozott emlékmű legalizálását.
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ezt a szimbólumot a dunaszerdahelyi magyarok megosztására, egymás elleni uszítására használják. Nem engedjük meg, hogy a felvidéki magyar kitelepítettek emlékét kicsinyes politikai csatározásaikra használják fel azok, akiknek csak a választások előtt fontos a dunaszerdahelyi polgárok szavazata és érzéstelen politikai provokációnak tartjuk a feljelentést.
A Híd párt dunaszerdahelyi klubja egyhangúlag elhatárolódik az emlékmű ellen tett bármiféle lépéstől és a Híd és a független képviselők önkormányzati frakciója külön nyilatkozatban fog a rágalmak ellen állást foglalni. Jelen állás szerint a városnak és a civil szervezetnek rendeznie kell a terület tulajdonjogát, amelyen az emlékmű áll.
A hibát a városi építésügyi hivatal és polgármester követte el azzal, hogy a telekhez való jogviszony nélkül írta alá az építkezési engedélyt a polgári társulásnak. Ismeretlen személy feljelentést tett az építkezés legalitását illetően az ügyészségre, amely elrendelte a jogviszony rendezését. A telekügyben teljes az egyetértés az önkormányzat mindkét frakcióján belül.

Megosztás: