A Híd párt elítélte a magyar szélsőségesek politikai agitációját Dunaszerdahelyen

A Híd párt ezekben a napokban indította el kampányát az extrémizmus ellen, amellyel egyre gyakrabban szembesülnek Szlovákia polgárai.
 
A  szélsőséges magyarországi párt, a Jobbik választási kampányt indított Szlovákia területén is. Dunaszerdahelyen mutatta be képviselőjelöltjét. A Híd dunaszerdahelyi városi képviselői az ottani – magyar és szlovák - lakosokkal együtt léptek fel az agitáció ellen.   
A tüntetők közül nem hiányzott Ravasz Marián, a Híd dunaszerdahelyi frakciójának vezetője sem, valamint a párt helyi frakciójának többi tagja. „„A náci eszmék exportja ellen tüntetünk,“ nyilatkozta Ravasz Marián. Azokat a polgárokat, akik az extrémizmus és nacionalizmus ellen jöttek tüntetni Dunaszerdahelyen, az a tény is felháborította, hogy a szélsőséges párt politikai agitációjára a dunaszerdahelyi bábszínházban került sor. „A város szégyene, hogy teret engedett az extrémistáknak. Az általuk képviselt eszmerendszer kirekesztő, ezért semmiképp sem tesz jót a határon túli magyar kisebbségnek, de más kisebbségnek sem” – mondta Ravasz Marián.
 
 

 
 

 
 
Forrás: most-hid/TA3/parameter.sk
foto: parameter.sk
 

Megosztás: