A Híd párt képviselői valószínűleg megmentettek a galántai kórháznak 700 000 eurót

Gál Gábor és Ervin Chomča a kétes február 6-ai pályázati kiírás azonnali megszüntetését kérték
A Nagyszombati Megyei Önkormányzat Híd párti képviselői Gál Gábor és Chomča Ervin a múlt héten felhívták a figyelmet arra a kétes pályázatra, amelyet a galántai kórház vezetése írt ki 2014. február 6-án. A pályázat egy komplex informatikai rendszer beszerzéséről szólt 688 260 euro értékben. Gál Gábor kérte a pályázat azonnali megszüntetését, a kórház vezetése a Híd párti képviselők kezdeményezésére a pályázatot megszüntette.
„Közismert tény, hogy a galántai kórház már régóta pénzügyi gondokkal küzd és a Nagyszombati Megyei Önkormányzat, amely 100%-os részvényese a kórháznak, még az elmúlt választási időszak végén olyan határozatot fogadott el, amelyben új befektetőt keres. Ebben a helyzetben teljesen hibás egy csaknem 700 000 eurós befektetés” magyarázta Gál Gábor, aki Ervin Chomčával közösen kérték a kórház vezetését és Tibor Mikus megyei elnököt is a pályázat azonnali megszüntetésére.
„Mivel a galántai kórház helyzetén csak vezetésének alapos átalakítása vagy egy új erős magánbefektető tőkéje segítene, az új informatikai rendszer vásárlása ebben a helyzetben szó szerint pazarlás. Továbbra is figyelemmel kísérjük majd a helyzet alakulását, és mindent megteszünk azért, hogy egy esetleges, hasonlóan előnytelen üzletet meghiúsítsunk. Egyúttal kérjük a polgárokat, ha tudomásukra jut, hogy a galántai kórházban értelmetlen, átláthatatlan befektetések történnek vagy készülnek, akkor ezekről informálják a Híd képviselőit. Nem fogunk tolerálni semmit, ami a kórház már jelenleg is elég rossz helyzetét még tovább ronthatná.” - hangsúlyozta Gál Gábor.
Forrás: most-hid.sk
Fénykép: nemocnica-galanta.sk

Megosztás: