Híd: Rimaszécs polgármestere felvette a harcot a munkanélküliség ellen

Vavrek István
Vavrek István, a Híd romaügyi szakértője és Rimaszécs polgármestere nagy erőbedobással építi a helyi közösség életszínvonalát és új munkahelyeket teremt.

A Hidas polgármester véleménye szerint meg kell találni a helyes utat ahhoz, hogy a falusiak közösen tehessenek a jobb életszínvonal érdekében. Akkor is, ha a falu lakosainak többsége történetesen roma származású.

„Szeretnék javítani a falu arculatán, hogy mindannyian büszkék lehessünk Rimaszécsre. Ebbe be szeretném vonni a falu lakóit, rászorulókat, akik tavasszal kezdik javítani a házak burkolatát, szépíteni a helyi parkot, új lócákat helyeznek majd szét. A múlt hónapban leégett családi ház felújítását már el is kezdtük”- mondta a rimaszécsi polgármester.

Rimaszécs a járás egyik legnagyobb faluja, ahol a munkanélküliség eléri a 60 százalékot. „Falunk lehetőségeinek kihasználásán kívül külső szereplők bevonásával is próbálok segíteni közösségünkön. Kis lépésekkel ugyan, de egyre több munkanélkülinek sikerül rendszeres bevételt biztosítanunk. Ezzel kapcsolatban köszönet jár a tornaljai pléhfeldolgozó cégnek, amelynek igazgatónőjével sikerült megállapodást kötnünk, miszerint a cég minden hónapban néhány rimaszécsi lakosnak ad majd munkát”- zárta Vavrek István.

Megosztás: