A Híd segítséget nyújt az önkormányzatok mielőbbi kétnyelvűsítésében

A Híd a múlt hét folyamán elindított egy munkafolyamatot, melynek lényege, hogy két fontos téma kapcsán tárgyal régiónként az érintett polgármesterekkel. Az egyik téma a Hatékony, Megbízható és Nyitott Államigazgatás programja (ESO). A másik a kétnyelvű nyomtatványok bevezetése a községi hivatalokban.
 Az első ilyen találkozóra múlt héten pénteken került sor a bodrogközi és Ung-vidéki polgármesterek részvételével. A találkozót Jakab Elemér, a Híd parlamenti képviselője vezette. Holnap, azaz csütörtökön a komáromi régió, jövő héten pedig a mátyusföldi és csallóközi régiók polgármestereivel valósul meg a találkozó, melyen a Híd által támogatott polgármestereken kívül MKP-s és független polgármesterek is részt vesznek. 
A találkozón részt vevő polgármesterek megkapnak egy,  a dunamocsi polgármester, Banai Tóth Pál által előkészített kétnyelvű nyomtatványcsomagot. A Híd fontosnak tartja, hogy a polgármesterek által is intenzívebbé tegyük nyelvhasználati jogaink érvényesítését, és további segítséget kínált és kínál fel a  polgármestereknek ezen a téren.

Megosztás: