Híd: Sikeres projektet indítottunk a gyerekek számára

Az első kiskertem/ Moja prvá záhrada
Számos dél-szlovákiai oktatási intézményben siker koronázta az Első kiskertem nevű tervezetet, amelynek ötletgazdája Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselője és csapata.

Az iskolai kiskertekben már szépen beértek a zöldségek, ahol a gyerekek és a pedagógusok közösen tevékenykedtek, bevonva helyi szakembereket, például kertészt vagy nyugdíjast is, akik a hagyományos kerti munkafolyamatról is meséltek. Bízvást elmondhatjuk, hogy Somorján, Alistálon, Tardoskedden, ide számos dél-szlovákiai oktatási intézményben siker koronázta az Első kiskertem nevű tervezetet, amelynek ötletgazdája  Csicsai Gábor, parlamenti képviselő és csapata. Céljuk a növendékek rendszeres zöldség-, gyümölcsfogyasztáshoz való szoktatása,  az egészséges életmód népszerűsítése. Kora tavasszal személyesen vitték el  az iskolákba a gyümölcsfákat és a vetőmagokat, most pedig, amikor már termésre fordultak a vetemények, újra ellátogatnak, hogy elbeszélgessenek a tanulókkal. Eddig több mint 20 iskolában jártak és ősszel újabb gyümölcsfákat visznek majd  azokba az iskolákba, amelyekbe idáig nem jutottak el.

"Tapasztalataink szerint, sajnos,  még a vidéki gyermekeknek sem természetes a zöldséges-, vagy a gyümölcsöskert, a legtöbbjük úgy véli, hogy az élelmiszer a szupermarketek polcán terem. Éppen ezért fontos, hogy megismerkedjenek térségünk mezőgazdaságával, legyen saját kiskertjük - zöldséges, gyümölcsösük, tapasztalják meg kiskertészként az általuk termesztett friss zöldségek, gyümölcsök  illatát, zamatát" -  hangsúlyozza Csicsai Gábor parlamenti képviselő, aki szerint a pedagógusok is nagy örömmel fogadták a kezdeményezést.

Galéria: 
Az   első kiskertem/ Moja prvá záhrada
Az   első kiskertem/ Moja prvá záhrada
Az   első kiskertem/ Moja prvá záhrada
Az   első kiskertem/ Moja prvá záhrada
Az   első kiskertem/ Moja prvá záhrada
Megosztás: