HÍD: A vajáni hőerőmű 2017-ben is működni fog

A sajtóban korábban megjelent információkkal ellentétben, melyek szerint még idén bezár, a vajáni hőerőmű 2017-ben is működni fog. A változás Jakab Elemér hidas parlamenti képviselő és Bugár Béla, a Híd elnökének is köszönhető, akik az elmúlt évben intenzíven dolgoztak azon, hogy ne szűnjenek meg a régióban a munkahelyek.

A vajáni hőerőmű a régió egyik legnagyobb munkáltatója, közel négyszáz embernek ad munkát. Ha leállna az erőmű, az a régió számára szó szerint katasztrofális következményekkel járna, jelezte Jakab Elemér. A hidas képviselő elmondta, ebben a témában a cég vezetőivel több tárgyalást folytattak.

A Híd éppen ezért örömmel fogadja a szlovák kormány és a gazdasági minisztérium, mint a hőerőmű 34 százalékos tulajdonosának lépéseit, melyek a hőerőmű további fenntartását tűzték ki célul. A régió nagyon magas munkanélküliséggel küzd, ezért minden olyan lépést, mely új munkahelyek létrehozásához, vagy a jelenlegi munkahelyek megtartásához vezet, pozitívan értékelhet a lakosság, jelentette ki Jakab. A Híd programjának egyik legfontosabb pillére a leszakadó régiók felzárkóztatása, melyen a párt a kormányba való belépés óta folyamatosan dolgozik.

A leszakadó régiók számára elfogadott akciótervek, de főleg az akciótervek megvalósítása valódi, látható segítséget és előrelépést jelenthet az adott járás lakosai számára, jelezte Jakab Elemér.

 

Megosztás: