Híd: Véget kell vetni a munkahelyi zaklatásnak a Samsungnál

A Híd kéri a vállalat minden jelenlegi és egykori munkatársát, hogy ne féljenek beszélni problémáikról.
A párt segítséget kínál az alkalmazottaknak
Az alkalmazottak zaklatását a Samsung vállalatnál be kell fejezni. A Híd ezért kéri a vállalat minden jelenlegi és egykori munkatársát, hogy ne féljenek beszélni problémáikról. A párt támogatja őket és segítséget kínál. Azt javasolja, hogy a munkavállalók civil szervezeten vagy külső ombudsmanon keresztül intézzék panaszaikat, megkerülve ezzel a feletteseiket, akikkel problémájuk van. A Samsungot arra figyelmezteti, hogy a munkavállalók emberek, nem pedig állatok, ezért megérdemlik az emberi bánásmódot és a tisztességes munkakörülményeket.
„Tájékoztassanak bennünket a problémáikról és mi kiállunk Önökért. Nem úgy, mint Robert Fico kormánya, amely szociálisnak kiáltja ki magát, az embereknek biztonságot ígért, ehelyett eladósítja őket, a munkavállalókat nem védi, a pénzügyi ösztönzőkkel külföldi vállalatokat támogat, a hazai vállalkozásokat pedig fölösleges terhekkel sújtja.” – szólítja fel nyilatkozatában a munkavállalókat Gál Gábor parlamenti képviselő, aki hétfőn (március 17-én) a Samsung képviselőivel találkozott. Elkísérte őt pártbeli kollégája, Nagy József parlamenti képviselő.
A társaság képviselőivel a rossz munkafeltételekről és a munkavállalók zaklatásáról is beszéltek. A találkozót a parlamenti képviselő a hozzá beérkező panaszok és bejelentések miatt kezdeményezte. Ezek elsősorban vulgáris szidalmazások és megalázások elsősorban a műszakvezetők részéről, a pihenőidő korlátozása, a betegállomány miatti büntetések, a kényszer-túlórázás, vagy a kikényszerített nyilatkozat aláírása az üzleti titkot meghaladó titoktartásról. Arra is rákérdeztünk, hány műszakvezetőt büntettek ezek miatt a túlkapások miatt. Bizonytalan válaszokat kaptunk csak” – mondta el a látogatás tapasztalatait Gál Gábor.  
A képviselő további tárgyalásokat és látogatásokat tervez a Samsungnál. „Megállapodtunk, hogy néhány hónap múlva ismét találkozunk és megállapítjuk, hogy történtek-e lépések ezekben az ügyekben, és hogy ezt a munkavállalók is érzik-e, vagy további erőfeszítésekre, új, hatékonyabb intézkedések bevezetésére van-e szükség”, - jelentette ki a képviselő. A munkavállalókat arra kéri, hogy tájékoztassák őt minden változásról, hogy tudja, a helyzet jobb vagy esetleg rosszabb irányban mozdult el. 
Forrás: most-hid.sk

Megosztás: