Hírek

Az akcióterv célja bebiztosítani egy hatékony, átlátható és megbízható jogvédő rendszer kialakítását a nemzeti kisebbségek számára.

A vasúttársaság Komárom és Pozsony között közlekedő járatain a RegioJet megsérti a fuvarozási feltételeket, és nem megfelelően használja ki a szerelvények kapacitását, állapította meg a minisztérium vizsgálata. A Közlekedési Minisztérium számos panasz regisztrálása után döntött úgy, hogy ellenőrizi az említett útvonalon közlekedő járatokat. A panaszok döntő része a vonatok elégtelen kapacitására vonatkozott.

Már nem fogunk fölösleges órákat tölteni az autókban. Érsek Árpád közlekedési miniszter ma ünnepélyes alapkőletétellel elindította a D4-es autópálya és R7-es gyorsforgalmi út építését.

Ha a parlamenti választások októberben lettek volna, a Híd a szavazatok 7,2%-át szerezte volna meg.

Ha a parlamenti választások augusztus végén lettek volna, a Híd a szavazatok 7,5%-át szerezte volna meg.

A helyi fejlesztési illetékeket szabályozó törvény módosító javaslata értelmében már nem fog kelleni fejlesztési illetéket fizetni a házak hőszigeteléséért és az épületek karbantartásáért- hangzott ma el a Híd képvisleőinek, Gál Gábor, Peter Antal, Rastislav Žitný és Ján Buocik sajtótájékoztatóján.

2016. 10. 21.

Komoly stratégiai dokumentum készül az elkövetkező fél-egy évben az oktatási minisztérium háza táján.

Az EU-s kötelező nemzeti kisebbségi jogminimum külön fejezetet kapott az alapjogok uniós helyzetéről szóló idei jelentésben, amelynek Nagy József néppárti képviselő az Európai Parlament megbízott előkészítője.

​A párizsi megállapodás ratifikációja jó ütemben halad. Az Európai Unió kezdeményezésének és a mi elnökségünknek is köszönhetően már 2016 novemberétől érvénybe lép.

A kérdés nem költői. A nők e jelenséggel a hazai munkaerőpiacon is szembesülnek. Ennek miértjeit próbáltuk kibogozni az októberi szalon vendégeivel, Nora Lauková pszichológussal és Katarína Farkašovával, a Szlovákiai Nők Szövetségének elnökével. Mindketten folyamatosan figyelemmel követik, s így részleteiben is ismerik a nők esélyegyenlőségének helyzetét. Nemcsak elméletben foglalkoznak a témával, hivatásuk során szemályesen is találkoznak azokkal a munkavállalókkal, akik szembesülnek a láthatatlan akadállyal. A munkaerőpiac nemek közötti vertikális és horizontális szegregációja mindkettőjük szerint valós probléma.

Oldalak