Hírek

Sárközy Irén, a Híd egészségügyi szakértője arra utal, milyen lépéseket kell megtenni az egészségügyi ellátás minőségi javulásáért.

József Nagy/Nagy József

Az Európai Néppárt március első hetében, Brüsszelben tartotta politikai közgyűlését. Az európai politikáért felelős munkacsoport ülésén Nagy József, a HÍD EP képviselője az őshonos kisebbségek jogairól terjesztett be módosító indítványt a Néppárt őszi madridi kongresszus-dokumentumához.

Vavrek István

Vavrek István, a Híd romaügyi szakértője és Rimaszécs polgármestere nagy erőbedobással építi a helyi közösség életszínvonalát és új munkahelyeket teremt.

A Híd úgy véli, minden polgár számára természetesnek kellene lennie az ukrán polgárokkal szembeni szolidaritás, mivel ők azok, akik nap mint nap saját bőrükön tapasztalják a tartós konfliktus következményeit.

A Híd az orosz liberális ellenzék egyik legismertebb vezetőjének pénteken Moszkvában történt meggyilkolására reagál.

Az iskolaügyi minisztérium augusztusi adatai szerint a tankönyvellátás aránya az alapiskolákban az egekbe szökött és eléri a 75%-ot. Prékop Mária, a Híd oktatásügyi szakértője szerint azonban ez egyáltalán nem igaz a nemzetiségi iskolák esetében, pontosabban semmilyen adat nincs arról, hogy megközelítjük-e a 2008-as iskolareform által előrevetített arányt.

A Híd női szervezetének tagjai mai Országos Tanácsukon megválasztották új vezetőségüket és keretprogramjukat a 2015-ös évre

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Az elmúlt hetek fejleményei igazolják, hogy az R7-es ügye az érintett polgármestereknek, a társadalmi aktivistáknak és velük együtt a Híd parlamenti képviselőinek köszönhetően végre kimozdult a holtpontról.

A Híd meggyőződése szerint el kell indítani egy jól kidolgozott, átfogó regionális programot a hátrányos helyzetű csoportok számára, nem utolsó sorban az új munkahelyek kialakítása érdekében.

Voľby/Választások

Amennyiben a hétvégén kerülne sor a parlamenti választásokra, a Híd 8,6 százalékos eredménnyel 17 parlamenti mandátumot szerezne.

Oldalak