Hírek

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Megszoktuk már, hogy az MKP tisztségviselői főleg a választások előtt szinte már programszerűen nekünk rontanak. Igy akarják bizonygatni, hogy ők a szlovákiai magyarság egyedüli, hitbuzgó képviselői.

Béla Bugár, predseda strany Most-Híd

A Híd állásfoglalása arról, ami Ukrajnában történik, egyértelmű. Bugár Béla, a Híd elnökének pénteki parlamenti felszólalása Szlovákia helyzetéről az ukrán konfliktus kapcsán.

Gábor Gál/ Gál Gábor

A javaslat a jelenlegi helyzetre reagál, amikor polgárokat fosztanak meg állampolgárságuktól akaratuk ellenére.

A Mészáros Dávid Alapiskola diákjai több kérdést is feltettek a Híd parlamenti képviselőinek.

Voľby/Választások

A Focus közvélemény-kutató intézet szeptemberi felmérése szerint a Hídra a választók 6,6 %-a szavazna.

Péter Vörös

Szerdán (szeptember 17-én) az Alkotmánybíróság három év után döntést hozott arról, hogy nem tud döntést hozni. Gyakorlatilag beismerte teljes impotenciáját, azaz, hogy nem tud eleget tenni alapvető feladatának: nem tudja megítélni, hogy az ország törvénye összhangban van-e az alkotmánnyal vagy sem.

Spravodlivosť/Igazságszolgáltatás

A Híd állásfoglalása arról, hogy a Szlovák Alkotmánybíróság mai nyilvános ülésén elutasította a parlamenti képviselőink beadványát az állampolgársági törvény alkotmányosságát illetően, amely megtiltja a szlovák állampolgároknak, hogy kettős állampolgárok lehessenek.

Karel Schwarzenberg, a TOP09 cseh párt elnöke videóüzenetében üdvözölte a Híd VIII.Közgyűlésén résztvevő küldötteket és vendégeket.

József Nagy/Nagy József

Nagy József, a Híd európai parlamenti képviselőjének nyilatkozata az ukrán társulási megállapodás kapcsán

Slovensko v EÚ/Szlovákia az Európai Únióban

Nagy József, a Híd párt európai parlamenti képviselője a szeptemberi strasbourgi plenáris ülés első napján felszólította képviselőtársait hogy populizmus helyett felelősségteljes politikát folytassanak az unió belügyeiben és külügyeiben egyaránt.

Oldalak