Hírek

Polgári vízió 2016

A Híd csütörtökön bemutatta a Polgári Vízió 2016 stratégiai dokumentumának hetedik, Alkotmányos rend c. fejezetét.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Valósággal elrepült a vakáció, rövidesen újra becsengetnek iskoláinkban. A tanévkezdés rendszerint fogadkozásokkal, reménykedéssel, főleg a kiselsősök számára pedig némi drukkal, izgalommal jár együtt, hiszen leginkább ők azok, akik az eddigiektől eltérő, fokozatosan teljesítményközpontú környezetbe kerülnek.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője

Előremutató, életképes kezdeményezéssel állt elő az elmúlt hét végén RegioJet társaság, amely a Komárom és Pozsony közötti vasúti személyszállítást üzemelteti. Azt javasolják, hogy Dunaszerdahely és Szlovákia fővárosa között mielőbb fektessenek le még egy sínpárt, mert akkor lényegesen növelni lehetne a járatok, ezáltal az utasok, továbbá a teherszállító szerelvények számát.

Polgári vízió 2016

A Híd hétfőn bemutatta a Polgári Vízió 2016 stratégiai dokumentum hatodik fejezetét, amely az oktatáspolitikával foglalkozik.

Simon Zsolt, a Híd alelnöke

A Híd alelnöke a párt parlamenti képviselői nevében az áfa csökkentését, valamint a befektetők adóengedményét illető szabályok változtatását javasolja.

Bugár Béla, a Híd párt elnöke

A szlovák nyilvánosság a történelem egyik sötétebb pillanatáról emlékezik meg. Ma, augusztus 21-én 46 év telt el azóta, hogy a szovjet és „testvéri“ csapatok bevonultak Csehszlovákia területére.

Lucia Žitňanská

Kedden Lucia Žitňanská (Híd) és Miroslav Beblavý (Sieť/Háló) parlamenti képviselők benyújtják a Nemzeti Tanács szeptemberi ülésére a nemzetbiztonsági törvény a stratégiai jelentőségű tulajdon tulajdonjogának megváltozását érintő törvényjavaslatot.

Gál Gábor

Juraj Droba, független képviselő ismételten előterjesztette azt a javaslatot a parlamentben, mely szerint a házastársak közös megegyezés alapján, közjegyző előtt válhatnának el.

Ivan Švejna

A Híd alelnöke Ivan Švejna állásfoglalása a 2015-ös költségvetési kormányjavaslatról. A Híd alelnöke Ivan Švejna szerint a jövő évi költségvetés kormányjavaslata vékony jégen táncol. „A kormány költségvetési javaslata nem a realitás talaján áll. Aligha beszélhetünk józan mérlegelés alapján összeállított tervezetről, sokkal inkább szerzőinek vágyálmairól szól.

Ivan Švejna

A Híd elutasítja a dezinformációkat a nyugdíjak védelmét szolgáló alkotmánytörvény lehetséges elfogadásával kapcsolatosan, amely stabilizálná a nyugdíjrendszert.

Oldalak