Hírek

Ivan Švejna, a Híd alelnöke kiemelte az egységes európai piac és a jó kereskedelmi kapcsolatok fontosságát Theresa May brit miniszterelnök mai beszéde kapcsán, amelyben kormánya terveit szögezte le Nagy-Britannia az EU-ból való kilépését illetően

Bugár Béla a Híd elnöke mai sajtótájékoztatóján ismertette a párt 2017-es évre megfogalmazott prioritásait, amelyek a jogállamiság, a régiófejlesztés, a kisebbségpolitika és polgári társadalom.

A közbeszédben nem lehet helye az általánosító gyűlöletkeltésnek, legyen szó magyarokról, romákról, szlovákokról, de a muszlim közösség tagjairól is. A Híd éppen ezért elítéli a szociális hálókon múlt hétvégén megjelent, a dunaszerdahelyi kebabárusok és balkáni fagylaltozók bojkottálására felszólító felhívást.

Szerdán fogadta el a kormány a nemzetiségi nyelvhasználatról szóló 2016-os jelentést, amelyet a nemzetiségi kormánybiztos hivatala dolgozott ki. Bukovszky László kormánybiztos a jelentés adatairól és a tennivalókról adott interjút.

2017. 01. 09.

Bugár Béla a Pátria rádió szombati, Vitassuk meg c. műsorában vendégeskedett.

2016. 12. 23.

A polgári Szlovákiáért és kisebbségekért felelős szakpolitikai kabinet vezetője a Híd újdonsült alelnöke és egyben a Szlovák kormány romaügyi kormánybiztosa, Ravasz Ábel lett. „A kabinet elsődleges feladata a párt kisebbségpolitikai munkájának koordinációja, valamint az egyes szakterületeken belüli prioritások meghatározása és kivitelezése. Négy fő szakterületet jelöltünk ki: az oktatásügyet, a kultúrát, a romák integrációjának kérdés, valamint az általános kisebbségvédelmet” - nyilatkozta Ravasz Ábel.

Európai Parlament - Nagy József

EU-s kisebbségi jogminimumért és a gyűlöletbeszéd ellen

Sólymos László környezetvédelmi miniszter további, egy zöldebb Szlovákia kialakításához vezető intézkedéseket mutatott be

Naponta két pár InterCity vonat fog járni Pozsony és Kassa között.

Oldalak