Hírek

Burdiga Pavol (Híd) és Peter Marko, az R2-es gyorsforgalmi út kiépítésének megállítása elleni petíció kezdeményezői ma a kormányhivatalban leadták a 9 631 polgár által aláírt petíciót. Az aláírásokat 12 hét alatt sikerült összegyűjteni.

Lucia Žitňanská

Lucia Žitňanská, a Híd alelnöke újabb módosító javaslatot terjeszt elő a körbeszerzési törvénnyel kapcsolatban, amely kibővíti az offshore cégekre vonatkozó korlátozásokat, valamint hamis információk megadása esetében szankciókat vezet be.

Iskola

...az életet nyer! -- tartja a latin közmondás, amelyet főleg azoknak a fanyalgóknak ajánlok a szíves figyelmébe, akik különböző okok miatt igyekeznek elbagatellizálni azt a tényt, hogy a Híd parlamenti képviselőinek erőfeszítései, sikeres politikai tárgyalásai révén egy év haladékot kaptak kisiskoláink.

Vörös Péter, a Híd parlamenti képvislője/ Péter Vörös, poslanec NR SR za Most-Híd

A parlament ma (2015.június 30-án) jóváhagyta a közoktatási törvény módosítását. Erről a törvényről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy megkönnyíti a pedagógusok és az iskolaigazgatók életét.

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője az oktatási törvényhez beterjesztett módosító javaslatával elérte, hogy még ne lépjen hatályba az a rendelet, amely szabályozza az alapiskolák diákjainak egy osztályra eső minimális létszámát

2004. óta június 29-e Nemzetközi Duna Napként irányítja rá a figyelmet a Duna 18 országot érintő, mintegy 81 millió embernek otthont adó vízgyűjtőjére, annak megóvására és fenntartható fejlesztésére. Ennek kapcsán természetesen a Híd párt is fontosnak tartja, hogy Komárom környékének lakosai – képletesen szólva – közelebb kerüljenek ehhez a kivételes folyóhoz.

A Híd kezdeményezése alapján a Bél Mátyás Intézet szervezésében és a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara szakmai felügyelete mellett szombaton tizenkilenc hivatalnok sikeresen befejezte azt a hét hetes továbbképzést, mely a kétnyelvű ügyintézés fejlesztésére irányult a magyar-szlovák kétnyelvű környezetben dolgozó adminisztratív munkaerők számára.

Az első kiskertem/ Moja prvá záhrada

Számos dél-szlovákiai oktatási intézményben siker koronázta az Első kiskertem nevű tervezetet, amelynek ötletgazdája Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselője és csapata.

Bajtán első alkalommal került sor a bográcsgulyás főzőverseny megszervezésére.

Érsek Árpád

Június utolsó napján két hónapra újra elcsendesednek az iskolák, megszűnik a szívet-lelket melengető gyermekzsivaj. Elérkezett a vakáció.

Oldalak