Hírek

Péter Vörös

Ma a parlamentben sorra kerül a Híd által benyújtott állampolgársági törvény vitája. A vitában a következőket mondom el.

Alžbeta Ožvaldová/Ožvlad Erzsébet

Pozsonypüspöki polgármester asszonya, Pozsony megye alelnöke és a Híd párt mellett működő IDEA női szervezet elnöke, Ožvald Erzsébet élesen kritizálta a gépjárművek adózásáról szóló törvényjavaslatot, amelyet Peter Kažimír pénzügyminiszter nyújtott be. Ugyanekkor (2014. október 23-án) felkérte a parlamenti képviselőket, hogy a törvényt ne hagyják jóvá. Egy videofelvételt ajánlunk Önöknek, amelyben megtekinthetik Ožvald Erzsébet kijelentését.

A Smer tettei ezt igazolják. Az osztogatás olyan intenzívvé vált, hogy ha így folytatódik, a 2016-os választások után megalakuló kormánynak lesz elég dolga, hogy négy év alatt le tudja faragni a költségvetési hiányt.

Árpád Érsek, poslanec NR SR za Most-Híd

Ezt bizonyítja az iskolatörvény módosítása

„Tilos a Szlovák Köztársaság területén lévő vízkészletekből származó víz szállítása a Szlovák Köztársaság határain át közlekedési eszközökkel vagy vezetékeken át;” – így hangzik az alkotmány legújabb módosításának első mondata, pontosabban annak első fele.

František Šebej

František Šebej, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és a Híd párt képviselője értékeli a választások utáni szituációt keleti szomszédunknál

Október 26-án Galántán a Híd párt helyi szervezete nevében Forró Zoltán és Csady Zsuzsanna részt vettek a Csemadok 65. évfordulójának alkalmából megrendezett ünnepi megemlékezésen.

Voľby/Választások

Amennyiben most hétvégén kerülne sor a parlamenti választásokra, a Híd 9 százalékkal a harmadik legerőseb pártként jutna be a parlamentbe és így 17 mandátumot szerezne a Nemzeti Tanácsban - derül ki a Polis közvélemény-kutató aktuális felméréséből

27.10.2014

Fontos kérdésekre fogalmazott meg válaszokat – közösen, együttgondolkodva – a Híd Polgári Párt Gútai Klubja által 2014. október 23-án a VMH Libresszo termében összehívott vállalkozók találkozója.

Béla Bugár počas rozhovoru pre TASR

A Híd elnöke terjedelmes interjút adott aktuális politikai kérdésekről a TASR internetes portáljának, a Teraz.sk honlapnak. Az alábbiakban a teljes videót láthatják, amelyben Bugár Béla többek között a novemberi helyhatósági választások előtti helyzetet is értékelte.

Oldalak