Hírek

2016. 05. 02.

A Polis közvélemény-kutató szerint a Híd 6 százalékkal kerülne be a parlamentbe

Az elmúlt két hónapban a közéletben – és nem csak ott – számos jelentős változás történt. Azt, hogy ezek a változások valóban jelentősek voltak, a szociális hálókon és az online térben uralkodó erős és rendkívül emotív viták is igazolták. A napok múlásával azonban úgy tűnik, hogy a lakosság nagy része képes elfogadni és megérteni a változásokat. Nem marad tehát más hátra, mint reménykedni abban, hogy ez a változás a politikai ellenzék oldalán is bekövetkezik. Hogy véget ér a kormánypártok és azok képviselőinek végtelen sértegetése, és végre elkezdünk azzal foglalkozni, amiért bizalmat kaptunk a választóktól, és amiért bekerültünk a parlamentbe.

A Híd az egyetlen politikai párt, mely 2010 óta folyamatosan azonos álláspontot képvisel a kettős állampolgárság kapcsán.

Solymos László (Híd) a kilencedik magyar miniszter a rendszerváltás óta. Tanácsadói csapatába felvette az MKP-s Miklós Lászlót is, és azt ígéri, néhány hónapon belül megoldja a komp ügyét. Az új környezetvédelmi miniszter elsőként az Új Szónak adott nagyinterjút.

Rudolf Chmel az új szlovák kormányról és a szlovák-magyar kapcsolatokról

Bugár Béla: "Mély megrendüléssel fogadtam a váratlan szomorú hírt, a saját nevemben és a Híd nevében is őszinte részvétemet fejezem ki a gyászoló családnak és barátoknak"

Az elkövetkezendő napokban egyes képviselők kijelentései, nyilatkozatai, megjegyzései, árasztják majd el a médiát, amelyekkel az újonnan megalakult kormány alapdokumentumát – a kormányprogramot fogják értékelni. Ennek kapcsán kiemelnék néhány pontot, amelyek nem csak számomra, mint az egyik koalíciós párt elnöke számára, hanem a Híd választói számára is fontosak.

A Híd frakciója nem ért egyet Marián Kotleba javaslatával, hogy április 18-án a parlamentben egyperces csenddel emlékezzenek Jozef Tisora.

A romaügyi kormánybiztost a Híd jelölhette. A pozícióra a kormány múlt héten Ravasz Ábel szociológust a párt szellemi háttérintézményének, a Bél Mátyás Intézetnek az igazgatóját jelölte, akit múlt héten ki is nevezett a kormány. Az új romaügyi kormánybiztost kérdezte az Új Szó.

Solymos László környezetvédelmi miniszter kedden Andrej Kiska köztársasági elnöknél tett látogatást

Oldalak