Hírek

Ivan Švejna

Féligazságok, félrevezető tények, sőt, hazugságok. A független szakemberek szerint ez a tartalma annak a levélnek, amellyel a kormánypárt minél több megtakarítót akar kiűzni a második pillérből. „Nem meglepő, hogy a Smer megfélemlíti a polgárokat, hiszen több milliárd euróról van szó,“ jelentette ki Ivan Švejna, a Híd alelnöke, aki szerint a jövő évi parlamenti választások egyben a második pillér referenduma lesz.

Érsek Árpád/ Arpád Érsek

A főnix egy tűzpiros madár, a halhatatlanság és a feltámadás szimbóluma. Mikor halála közeledtét érzi, lángra lobban, hogy újjászülethessen hamujából.

Csicsai Gábor, a Híd parlamenti képviselője/Gabriel Csicsai, poslanec NR SR za Most-Híd

Március végén a Pozsonyi Televízió beszélgetést rögzített a pozsonyi Istrochem, a valamikori „Dimitrovka“ néven ismert illegális veszélyeshulladék-lerakójának állapotáról.

Amennyiben májusban kerülne sor a parlamenti választásokra, a Híd 15 mandátumot szerezne - derül ki az AKO közvélemény-kutató felméréséből

Érsek Árpád

Szívszorító érzés volt olvasni Vrabec Mária riportját (Nem tudják, hol legyen a zoboraljai központi iskola - Új Szó, május 20.,16. oldal), amelyben neves publicistánk tények és pontos adatok alapján elemzi a zoboraljai magyar tannyelvű iskolák szomorú helyzetének objektív és szubjektív okait.

Bugár Béla, a Híd elnöke/ Béla Bugár, predseda strany Most-Híd

A számvevőszék elnökének mai választásán csak egy ellenzéki jelölt volt – Maroš Žilinka, és két Smeres jelölt, akiket Frešo, Kuffa és Kvasnička parlamenti képviselők jelöltettek.

A Bél Mátyás Intézet szervezésében és a Nyitrai Konstantín Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara szakmai felügyelete mellett szombaton, 2015. május 16-án Nyitrán elkezdődött a magyar - szlovák kétnyelvű környezetben dolgozó adminisztratív munkaerők továbbképzése, amely a kétnyelvű hivatalos nyelvhasználatot kívánja fejleszteni.

Amennyiben májusban kerülne sor a parlamenti választásokra, a Hídra szavazók 7,4 százaléka szavazna - derül ki a Focus közvélemény-kutató felméréséből

Oldalak