Hírek

Amennyiben most kerülne sor a parlamenti választásokra, a Hídra a szavazók 8%-a szavazna, derül ki a Polis közvélemény-kutató felméréséből

Ösztöndíjjal támogatják a magyar diákokat.

A fővárosi önkormányzat Hidas képviselői a mai ülésen a költségvetési programpont besorolása érdekében szavaztak. A javaslatot azonban kevés képviselő támogatta, pontosabban egy szavazat hiányzott – 22/23.

Jana Dubovcová ombudsman jelentése megerősítette azt a tényt, hogy a kormány nem foglalkozik a szeniorok valós gondjaival. Bugár Béla elmondása szerint a Híd készen áll mindent megtenni a jelenlegi helyzet orvosolása érdekében.

Ivan Švejna

Fico kormánya félrevezeti a polgárokat. A Smer a minimálnyugdíjjal az alacsony bevételű csoportokat akarja hátrányos helyzetbe juttatni.

Gábor Gál

A Híd képviselői támogatták a galántai és dunaszerdahelyi kórház eladásáról szóló határozatot, de csak egy feltétellel: ha Nagyszombat megye elnöke, Mikuš és alelnöke, Berényi aláírják a Svet Zdravia kórházszövetséggel kötött szerződést, miszerint nem szüntetnek meg semmilyen kórházi osztályt. Úgy, ahogy ezt a bizottságok közös ülésén a Svet Zdravia képviselői megígérték.

Érsek Árpád

Szlovákia sajnos, még mindig nem tartozik olyan országok közé, amelyek a lehetőségeikhez mérten a tőlük elvárható legnagyobb összeget fordítják az oktatásügyre. Ép testben ép lélek bölcs római mondást szem előtt tartva pedig az ifjúsági, valamint az élsport támogatására.

Bártfa új járási elnöke a város jelenlegi alpolgármestere, Vladimír Savčinský lett. A Sztropkó és Felsővízköz járások Michal Goriščák vezetése alá kerültek.

A Híd lévai járási szervezete felszólítja Kéty polgármesterét, hogy értékelje át azon döntését, amellyel megváltoztatná a faluban működő magyar tannyelvű óvoda fenntartásának körülményeit.

Béla Bugár a Lucia Žitňanská

Az állampolgári jogok biztosának jelentése, amely a mai parlamenti ülés programpontja, több súlyos információt tárt fel az idősebb polgárok jogaival kapcsolatban. A Híd szerint azonban a kormánypárt ezen gondokat nem oldja és különböző marketinghúzások mögé rejti.

Oldalak