Hiteles politikus nem játszhat kettős játékot

Slovensko v EÚ/Szlovákia az Európai Únióban
Nagy József, a Híd párt európai parlamenti képviselője a szeptemberi strasbourgi plenáris ülés első napján felszólította képviselőtársait hogy populizmus helyett felelősségteljes politikát folytassanak az unió belügyeiben és külügyeiben egyaránt.

A képviselő felelősségre vonta Nigel Farage brit euroszkeptikus politikust is a skót népszavazás kapcsán. Nagy szerint veszélyes dolog kettős játékot űzni. Nem lehet az egyik oldalon biztatni az Egyesült Királyság királynőjét, hogy álljon ki az egység mellett, a másikon pedig az unió széteséséért kampányolni. „A skót nemzet saját sorsáról hozott döntését maximálisan tiszteletben kell tartanunk. Sem fenyegetésekkel, sem ígérgetésekkel nem szabad a népszavazás szabadságát korlátozni.” - véli a dunaszerdahelyi politikus.

„Az én országom 10 évvel ezelőtt a többi új tagállammal együtt azért örült az unióhoz való csatlakozásnak, mert a 40 éves kommunista rendszer után ebben a formációban látta biztosítottnak a szabadságát, a jövőjét. Ehelyett ma az európai értékek és az integráció napi politikai érdekek miatt kerül veszélybe, sőt populista szólamok akadályozzák az egységet.” – figyelmeztetett Nagy József, európai parlamenti képviselő

Megosztás: