Jakab Elemér: Több sebből vérzik a javaslat

A közeledő önkormányzati választások kapcsán Berényi József arra szólította fel a Híd pártot, hogy támogassa Rudolf Bauer kassai főpolgármester jelölését, aki mögé jobboldali pártok sorakoztak föl.
Jakab Elemér, a Híd Kassa megyei elnöke, parlamenti képviselő ezzel kapcsolatban kijelentette, ez a felszólítás „több sebből vérzik“. „Nem értem, ha Berényi József ennyire jó jelöltnek tartja Rudolf Bauert, vajon miért nem álltak mögé akkor, amikor 3 hónappal ezelőtt megyei elnökjelöltként indult, vagy annak idején, amikor Kassa főpolgármesteri tisztségét töltötte be“.
Jakab Elemér szerint Rudolf Bauerrel több probléma is van, főpolgármesterként nem sokat tett a helybeli magyarságért, amit tett is, csak kényszer hatására tette. „Városi szinten folynak a tárgyalások. Mi mindaddig nem állunk be egyetlen jelölt mögé sem, amíg nem tudtunk megállapodni a képviselők számában. A Hídnak eddig 5 képviselője volt, a jobboldali koalíció jelenleg 4 helyet ajánlott. Azt kell, hogy mondjam, ez inkább sértés számunkra, mint ajánlat. Már azt is a fejünkhöz vágták, hogy mi, magyarok szinte tolakszunk a koalícióba.“ 
Jakab Elemér kijelentette, ha az MKP mindenáron be akar állni Rudolf Bauer mögé, tegye, ez az ő felelősségük. A Hídnak más az elképzelése a helyi politizálásról. „Mi nem akarunk minden áron koalícióban indulni. Egy rossz koalíciónál többet ér, ha akár saját jelöltet indítunk.“ A Híd megyei elnöke kijelentette, tisztességtelennek tartja, hogy már megint a helyiek helyett Pozsonyból akarják egyesek kierőszakolni a döntést.
„Berényi József az országos politikát akarja ráhúzni a helyi politikára, ez pedig nem megy. Látszik, hogy az elnök úr még soha nem politizált helyi szinten. Mi a helybeli magyarság érdekeit igyekszünk szem előtt tartani, és minden döntésünk és tárgyalásunk ezt a célt szolgálja“ – fejezte be nyilatkozatát a parlamenti képviselő.
Forrás: most-hid.sk

Megosztás: